Πωλούν ''κοψοχρονιά'' ολόκληρο νησί!

Στα ανοιχτά της δυτικής Σκωτίας μπήκε πωλητήριο σε ένα νησί με μόλις τρεις μόνιμους κατοίκους και τιμή... ανήκουστη.

Για λιγότερα από 2.000.000 ευρώ, προσφέρεται το ''Tanera Mòr'', ένα νησί 766 στρεμμάτων χωρίς δρόμους που μοιάζει αρκετά με ελληνικό.

Το πωλητήριο προσέλκυσε το ενδιαφέρον μέχρι την Κίνα, τις ΗΠΑ και τα νησιά Φώκλαντς αλλά κανένας αγοραστής δεν μπόρεσε να βρεθεί για το Tanera, το μεγαλύτερο και το μόνο κατοικημένο νησί του Summer Isles.

Ένα

χρόνο σχεδόν μετά την πρώτη προσπάθεια πώλησης η οικογένεια Wilder στη οποία ανήκει το νησί ρίχνει κι άλλο την τιμή καθώς δεν θέλει να δώσει το νησί σε κάποια εταιρεία που θα μολύνει το περιβάλλον.

Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν φυτεύσει περισσότερα από 164.000 δέντρα και για τους ίδιους είναι ο ιδανικός τόπος μόνιμης κατοικίας αλλά λόγω του ότι το παιδί τους μεγαλώνει και θα χρειαστεί να πάει σχολείο είναι αναγκασμένοι να το εγκαταλείψουν.

Το νησί περιλαμβάνει ένα ιχθυοτροφείο σολομού, αρκετές εξοχικές κατοικίες, μια μικρή σχολή ιστιοπλοΐας, ένα καφέ και ένα ταχυδρομείο , το οποίο λειτουργεί με τυπωμένα τα δικά της γραμματόσημα από το 1970 .

Η Lizzie Williams , δεξιά, ο σύζυγός της Richard Williams , αριστερά, και η κόρη του μωρού τους , Rosie κάθονται σε ένα μικρό πέτρινο τοίχο, ανάμεσα στα χόρτα και τα λουλούδια στο εκπληκτικό νησί , Tanera Mòr , που ανήκει στην οικογένειά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα