Πολιτική και "πλάκες"

Στην Αθήνα ένα μεσημέρι ,ένας δημοσιογράφος γνωστός σε σημαντική μερίδα του τηλεοπτικού κοινού ,αιφνιδίως ανακοινώνει ότι είναι αρχηγός κόμματος ,το οποίο δεν υφίσταται αλλά πρόκειται να συγκροτηθεί προσεχώς ,το γεγονός προβάλλεται ενθουσιωδώς από τα μέσα ενημέρωσης, και σε χρόνο-αστραπή επιβάλλεται ως πολύ ενδιαφέρον θέμα της πολιτικής «επικαιρότητας»,ο εν λόγω

νέος πολιτικός αρχηγός με «μοντέρνα» εμφάνιση περιοδεύει χαμογελαστός σε διάφορους νομούς της χώρας με ,ένα σακίδιο στην πλάτη ,ομιλεί χωρίς να λέγει, διαφημίζει το εισέτι μη ορατό «νέο» το οποίο ο ίδιος εκπροσωπεί στη δημόσια σκηνή ,μαζεύει υπογραφές «επώνυμων» υποστηρικτών του και στις δημοσκοπήσεις ο «Ποταμός» του εμφανίζεται να έχει ποσοστά προεκλογικής προτίμησης που φτάνουν ακόμη και σε. διψήφιο νούμερο !!

Πανικός!...

Κάτι τρέχει ,λοιπόν, και τι ,στην «τρελαμένη» κοινωνία μας; Μοδάτο το Ποτάμι; Με το «καλημέρα»; Και με τι στυλ! Αφησε ,άραγε, τόσο έντονο το ίχνος της στην πολιτική σκηνή η αθλητική κυρία Μπιρμπίλη ; Εχει όντως τόση πέραση ο σακιδιοφόρος κ. Σταύρος κάνοντας το κέφι του; Μα,και διψήφιο νούμερο !Πρόκειται μήπως για κάποια «πλάκα» των πολιτών ,όταν τους ρωτούν οι δημοσκόποι για το «Ποτάμι»; Κάποιοι απελπισμένοι «κεντροαριστεροί» δοκιμάζουν ,μήπως,την περίπτωση της «μοντερνιάς» του ;Πού να ξέρει κανείς.

Όπως κι' αν έχουν τα πράγματα ,κανείς δεν εμποδίζεται ακόμη και να διασκεδάζει με τούτη την ιστορία .Εχει, όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον το ότι πολιτικά κόμματα ,όπως η Νέα Δημοκρατία ,τα ελαιώδη «υπόλοιπα»του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να φοβούνται ,ότι η «πλάκα»του συμπαθούς κ .Σταύρου μπορεί να τους αφαιρέσει πολύτιμους ψήφους !Το ενδιαφέρον έγκειται στο ότι τα κόμματα αισθάνονται σήμερα να είναι τόσο πολιτικά ευάλωτα ,τόσο αντιπαθή σ ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα ,ώστε να κινδυνεύουν με απώλειες δύναμης από ένα κόμμα-φάντασμα ,από ένα πολιτικό Τίποτα!

Ισως να είναι τελικώς γραφτό να γίνει κομμάτια το λεγόμενο «πολιτικό σύστημα» μέσα από «πλάκες» όπως αυτή του«Ποταμού». Κι' άλλωστε ,δεν είναι μήπως δείγματα μίας κάποιας «πλάκας» περιπτώσεις όπως ο Αξεπέραστος Αδωνις, ο Αδιάβαστος Μ.Χρυσοχοϊδης, το παιδί-φάντασμα της Βουλής, κ .Αρης ,ο Αδιόρθωτος Στοχαστής ΓΑΠ ,ο παντού Λοβέρδος,ο «σαμουράι» Βύρων και τόσα άλλα;.

Ποιος ξέρει πόσα μυστικά μάς κρύβει ο Μάιος που μάς έρχεται;.

Keywords
Τυχαία Θέματα