Πωλείται το κάστρο του… κόμη Δράκουλα στην Τρανσυλβανία

Πωλητήριο μπήκε στο κάστρο του κόμη Δράκουλα στην Τρανσυλβανία, ενώ ανατέθηκε σε μεσιτικό γραφείο να εξετάσει τις προσφορές για το πιο διάσημο και πιο… ανατριχιαστικό ίσως ακίνητο της περιοχής.

«Εάν κάποιος έρθει με μία λογική προσφορά, θα δούμε ποιος είναι, τι προτείνει και θα εξετάσουμε σοβαρά την ιδέα» δηλώνει ο Μαρκ Μέιερ του μεσιτικού γραφείου Herzfeld and Rubin που ανέλαβε την πώληση

του κάστρου.

Το κάστρο Μπραν χτίστηκε το 1212 και βρίσκεται στην πόλη Μπρασόφ, έγινε όμως γνωστό από την ιστορία τρόμου που συνέγραψε ο Μπραμ Στόκερ, το 1897, με πρωταγωνιστή τον κόμη Δράκουλα.

Στο κάστρο έμενε κατά τον δέκατο πέμπτο αιώνα ο πρίγκιπας Βλαντ ο επονομαζόμενος και Ανασκολοπιστής, γνωστός και ως κόμης Δράκουλας, ο οποίος όμως σύμφωνα με τον μύθο έζησε ελάχιστα στο κάστρο.

Το κάστρο διαθέτει πολλές κρεβατοκάμαρες, αλλά και… μπουντρούμια.

Στη δεκαετία του 1920 το κάστρο δόθηκε στη βασίλισσα Μαρί, εγγονή της βασίλισσας Βικτωρίας της Βρετανίας, που το κληροδότησε στην κόρη της , η οποία στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου το μετέτρεψε σε νοσοκομείο για τους τραυματίες πολέμου.

Το 1948 η κομμουνιστική κυβέρνηση έδωσε τελεσίγραφο στην βασιλική οικογένεια να εγκαταλείψει το κάστρο μέσα σε ένα 24ωρο, αλλά μετά την πτώση του καθεστώτος του Τσαουσέσκου, το κάστρο δόθηκε ξανά στη βασιλική οικογένεια.

Το κάστρο ανήκει στον αρχιτέκτονα Ντόμινικ φον Χάπσμπουργκ, ανιψιό του τελευταίου βασιλιά της Ρουμανίας.

Οι προηγούμενες προσπάθειες πώλησης το 2007 δεν είχαν καρποφορήσει , ενώ ο φον Χάπσμπουργκ φέρεται να έχει προτείνει στη ρουμανική κυβέρνηση να το αγοράσει για 80 εκατομμύρια δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα