Πολάκης: "Υποχρεούται η κυβέρνηση να αντέξει"

«Η κυβέρνηση υποχρεούνται να αντέξει και θα αντέξει», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, και στον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.
«Ο κύριος Σόιμπλε έχει καιρό να μιλήσει. Τώρα που είδε ότι η κυβέρνηση τηρεί τις κόκκινες γραμμές της, είπε να μιλήσει, κι βγάζει τα όπλα του. Είμαι αισιόδοξος. Δυστυχώς η προηγούμενη

κυβέρνηση το είχε πουλήσει το οικόπεδο. Αλλά τα σχέδιά τους χάλασαν, τους χάλασε ο ΣΥΡΙΖΑ τη ‘σούπα’», σχολίασε ο κ. Πολάκης και συμπλήρωσε:
«Όταν βλέπει τον Ομπάμα να καλεί την Μέρκελ, και ανοίγματα σε Κίνα και Ρωσία, ο πρωθυπουργός έχει κάνει 2-3 φορές τον γύρο της Ευρώπης αναζητώντας συμμάχους. Έτυχε σε μας ο κλήρος να βγάλουμε τα κάστανα από την φωτιά».
Για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, ο κ. Πολάκης σχολίασε: «Ξέρουν ότι εάν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, εάν βγει από ένα σύμφωνο, θα έρθουν και άλλες χώρες, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλος. Στο τέλος τις αποφάσεις θα τις πάρει ο ελληνικός λαός. Πόσο πιο καθαρά θα το πω. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Θα τεθούν τα διλήμματα και ας αποφασίσει στο τέλος ο ελληνικός λαός».

Για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σημείωσε: «Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε όσα μας ζητούν. Ούτε να υπογράψουμε μειώσεις στους μισθούς, ούτε στις συντάξεις, ούτε πρόκειται να πάρουμε μέτρα λιτότητας που θέλουν εκείνοι. Το ερώτημα που θα τεθεί στον κόσμο, τον ελληνικό λαό είναι: Συνέχεια αυτού του δρόμου που ορίζουν οι δανειστές για να υπάρχει ρευστότητα αλλά λαμβάνοντας η κυβέρνηση μέτρα σκληρά, ή επιλογή ενός άλλου δρόμου;
Εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης δεν μπορούν να μας πετάξουν. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, δεν είναι μόνο μία. Αυτό που πρέπει να γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός, είναι ότι εμείς νέα υφεσιακά μέτρα, και συνέχιση αυτής της πολιτικής, δεν υπογράφουμε. Δεν εκλεχθήκαμε για αυτό. Ακόμα και αν αυτό μας οδηγήσει και εκτός Ευρωπαϊκής ευρωζώνης και εντός ΕΕ. Αυτή την στιγμή γίνεται ένας ωμός εκβιασμός».

Keywords
Τυχαία Θέματα