Φορτηγό πλοίο με 700 λαθρομετανάστες εκπέμπει σήμα κινδύνου

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένα ακόμη πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας εξέπεμψε πριν από λίγο σήμα κινδύνου.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι την ενημέρωση έκαναν οι ιταλικές αρχές, προς την Ελλάδα.

Σπεύδουν souper puma στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο καθώς ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν στο καράβι παράνομοι λαθρομετανάστες.

Το πλοίο βρίσκεται σε διεθνή χωρικά ύδατα. Σύμφωνα με

τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπάρχουν οπλισμένοι άνδρες στο πλοίο.

Σύμφωνα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, το πλοίο μεταφέρει παράτυπους μετανάστες, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως πάνω του υπάρχουν και ένοπλοι. Οπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, ένας μετανάστης κάλεσε από το κινητό του το ευρωπαϊκό νούμερο 112 και κάλεσε σε βοήθεια.

Ωστόσο, σύγχυση υπάρχει για τον αριθμό των επιβατών, καθώς σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες στο φορτηγό πλοίο επιβαίνουν 700 άτομα, ενώ το υπουργείο κάνει λόγο για 400 μετανάστες. Αυτή την ώρα ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας βρίσκεται σε εγρήγορση, προκειμένου να οργανώσει την επιχείρηση αρωγής βοήθειας από παραπλέοντα σκάφη. Τα Super Puma που επιχειρούσαν στην περιοχή που πλέει το Norman Atlantic κινούνται αυτή την ώρα προς το στίγμα του πλοίου στα διεθνή ύδατα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Σπύρο Ανδριώτη πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Blue Sky σημαίας Μολδαβίας.

Όπως είπε ο κ. Ανδριώτης το πλοίο βρίσκεται 3 μίλια νοτιοδυτικά των Οθωνών και είχε κατεύθυνση λιμάνι της Κροατίας.

Στην περιοχή κατέληξε ο κ. Ανδριώτης επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες γεγονός που δεν επέτρεψε στον ΟΛΚ να στείλει ρυμουλκά προς βοήθεια του πλοίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα