Πληρωμένη απάντηση Λαφαζάνη σε Βαρουφάκη για το 70% του Μνημονίου

Τα είπε στη νύφη για να τα ακούσει η πεθερά ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος σήμερα από τη Βουλή έδωσε την άτυπη απάντησή του στα όσα είπε χθες ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης περί συμφωνίας με το 70% του Μνημονίου. Κατά την ομιλία του στη Βουλή

επί των προγραμματικών δηλώσεων του Υπουργείου του ο «σκληρός» του Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να απευθυνθεί στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας για να στείλει σαφές μήνυμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας βλέπω και ανησυχείτε μήπως εφαρμόσουμε μέρος του Μνημονίου. Σας διαβεβαιώ λοιπόν. Μην ανησυχείτε. Τα μνημόνια και η τρόικα τέλος. Το ριζοσπαστικό πρόγραμμά μας θα το εφαρμόσουμε απολύτως, πλήρως και κατά γράμμα. Το πρόγραμμά μας δεν είναι σημαία ευκαιρίας για να το περιφέρουμε και να το αλλάζουμε σαν τα πουκάμισα. Ας μην ελπίζουν κάποιοι ότι Μέρκελ και Σόιμπλε θα μας εκβιάσουν και θα μας αναγκάσουν σε άτακτη υποχώρηση. Το πρόγραμμά μας δεν τεμαχίζεται, δεν χωρίζεται, δεν διαιρείται».

Περιγράφοντας το πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου του ο κ. Λαφαζάνης έκλεισε την πόρτα στις αποκρατικοποιήσεις λέγοντας ότι σταματά η ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ ενώ αναστέλλεται και κάθε σκέψη για την πώληση του ΔΕΣΦΑ. Επανέλαβε δε ότι παραμένει σε ισχύ η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά. Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης περιέγραψε επίσης τη σύσταση δημοσίου φορέα για την έρευνα και την αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ενώ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση είναι κάθετα αντίθετη στην επένδυση χρυσού στις Σκουριές και θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να αξιοποιήσει τη θέση της. Ο κ. Λαφαζάνης έκανε εκτενή αναφορά στην αξιοποίηση του Ελληνικού χαρακτηρίζοντας σκανδαλώδη την εξαγορά και ακραία αντιπεριβαλλοντικά τα σχέδια για την αξιοποίησή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα