Πλεύρης σε Δρογώση: "Θα λέω λαθρομετανάστης, όσο και αν δεν σας αρέσει"

Με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε ο Θάνος Πλεύρης στο δημοτικό συβμούλιο της Αθήνας, με θέμα "εκρηκτική κατάσταση στην Αθήνα με τους λαθρομετανάστες" ο Δημοτικός Σύμβουλος του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Στάθης Δρογώσης, έκανε ένσταση για την λέξη "λαθρομετανάστες". Χαρακτηριστικά ο τραγουδοποιός σχολίασε:

"Ο όρος που χρησιμοποιεί η διεθνής κοινότητα για τους μετανάστες που μπαίνουν χωρίς άδεια σε μια χώρα είναι “παράτυπος μετανάστης”. Καλό θα

ήταν να το μάθει αυτό ο κος Πλεύρης. Αν το θέμα που βάζει συζητηθεί θα καταθέσω ένσταση για τον όρο αυτό. Σεβαστές όλες οι απόψεις αλλά είμαστε αιρετοί και δεν πρέπει με το λόγο μας να υποδαυλίζουμε το μίσος και τον ρατσισμό"

O Πλεύρης

"Ευχαριστώ πολύ για το μάθημα που μου κάνει ο κος Δρογώσης, ίσως έχει επηρεαστεί από τα μαθήματα που αρέσκεται να δίδει η πρόεδρος της Βουλής στους βουλευτές, ωστόσο να τον ενημερώσω ότι και ο Ελληνικός νόμος αναφέρεται σε παράνομη μετανάστευση και τα πορίσματα της Βουλής των Ελλήνων κατά καιρούς χρησιμοποιούν τον όρο λαθρομετανάστευση. Για να μην ανησυχεί ο όρος «λαθραίος» παραπέμπει στην ιδιότητα του μετανάστη και όχι του ανθρώπου. Συχνά μάλιστα χρησιμοποιείται και ο όρος «λαθρεπιβάτης» και «λαθρέμπορος». Το κόμμα σας μιλά συχνά για λαθρεμπόρους πετρελαίων, προφανώς εννοώντας όχι ότι αυτοί είναι λαθραίοι άνθρωποι, αλλά λαθραίοι έμποροι. Έτσι λοιπόν υπάρχει η λαθρομετανάστευση και οι λαθρομετανάστες. Μπορείτε να καταθέσετε όσες ενστάσεις θέλετε, αλλά δεν έχετε το δικαίωμα να μου υποδείξετε τον τρόπο που θα ομιλώ και τους όρους που θα χρησιμοποιώ. Αυτά μπορείτε να τα κάνετε είτε στις συνιστώσες, είτε στην αναπληρώτρια υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής που βλέπει μετανάστες να λιάζονται. Στον Ελληνικό Νόμο μάθετε ότι πουθενά δε χρησιμοποιούνται οι όροι παράτυποι μετανάστες ή μετανάστες χωρίς χαρτιά αντιθέτως χρησιμοποιούνται. οι όροι ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. Οι όροι «λαθρομετανάστευση» και «λαθρομετανάστες» θα χρησιμοποιούνται όσες ενστάσεις και να υποβάλλετε. Σημειωτέον, διότι είμαι νομικός αλλά δε γνωρίζω, θα ήθελα να μου υποδείξετε βάσει ποιου άρθρου του κανονισμού θα υποβάλλετε ένσταση για να μη συζητηθεί το θέμα.

Με ιδιαίτερη συντροφική τιμή,

Θάνος Πλεύρης"

Keywords
Αναζητήσεις
πλευρησ
Τυχαία Θέματα