Πιστός στο "δόγμα Σαμαρά" για το δημοσιονομικό κενό ο Στουρνάρας

"Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Είναι δύσκολη διαπραγμάτευση αλλά πιστεύω ότι τελικά θα βρούμε λύση έγκαιρα" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ερωτηθείς εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει πειστικά διαπραγματευτικά χαρτιά, απάντησε: "Πάντα. Δουλεύουμε σκληρά. Σήμερα είμαστε από το πρωί εδώ".

Ο κ. Στουρνάρας,

απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με το ποια θα είναι είναι βασική δεξαμενή για να εξασφαλιστεί το ποσό των 1,3 δισ ευρώ, τόνισε:

"Είναι κυρίως θέματα του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είναι θέματα διαρθρωτικά, έχουν να κάνουν με είσπραξη εισφορών αλλά και ορισμένα θέματα, όπως η εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου όπου δεν εφαρμόζεται, συγχωνεύσεις οργανισμών και μείωση κόστους."

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε αύριο οριστική συμφωνία με την τρόικα, καθώς όπως υπογράμμισε είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Σε ότι αφορά τα θέματα των εργασιακών σχέσεων, είπε ότι αυτό είναι θέμα του κ. Βρούτση, ωστόσο σημείωσε ότι "δεν έχουμε κάποιο ζήτημα ανοιχτό αυτή τη στιγμή. Τα κουβεντιάζουμε μόνο".

Για τους πλειστηριασμούς και τις αμυντικές βιομηχανίες, ανέφερε ότι επίσης είναι από τα θέματα τα οποία κουβεντιάζουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα