Πέθανε ο mr. Gummy Bear

Μπορεί το όνομα Hans Riegel να μην μας λέει και πολλά. Αλλά το δημιούργημά του, τα gummy bears, είναι γνωστά στους περισσότερους. Ο 90χρονος Riegel που έφυγε χθες από τη ζωή ήταν ο άνθρωπος πίσω από την εταιρεία Haribo, που φτιάχνει τα αρκουδάκια- ζελεδάκια.

Ο Riegel αφιέρωσε 70 χρόνια στην εταιρεία Haribo, την οποία είχε ιδρύσει το 1920 ο πατέρας του και από μία μικρή εταιρεία

που αγωνιζόταν στη μεταπολεμική Γερμανία έχτισε μια διάσημη φίρμα που εξάγει σε 100 χώρες.

Η ονομασία Haribo είναι ακρωνύμιο των λέξεων Hans Riegel Bonn.

Για το θάνατο του Riegel εξέδωσε ανακοίνωση ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε σημειώνοντας: «όπου κι αν ταξίδεψα τα τελευταία χρόνια, τα gummy bear είχαν φτάσει πριν από μένα».

H Haribo, με έδρα τη Βόννη, διαθέτει 6000 εργαζόμενους σε 15 μονάδες σε όλο τον κόσμο και σύμφωνα με το Forbes ο Riegel είχε περιουσία 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων που του χάριζε μια θέση στη λίστα με τους 32 πλουσιότερους Γερμανούς.

«Δουλεύω γιατί με κάνει χαρούμενο και δεν έχω λόγο να στερήσω αυτή τη χαρά από τον εαυτό μου», είχε δηλώσει ο Riegel σε συνέντευξή του το 2010.

Ο θάνατός του, από καρδιακή ανεπάρκεια, αιφνιδίασε καθώς πριν λίγους μήνες είχε υποβληθεί σε επιτυχή επέμβαση για την αφαίρεση όγκου στον εγκέφαλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα