Περιστέρη: "Θα βρούμε τα κόκκαλα των τυμβωρύχων αν προσπάθησαν να μπουν"

Την πεποίθησή της πως ο τάφος της Αμφίπολης είναι ασύλητος, εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς η επικεφαλής της ανασκαφής, στον Τύμβο Καστά, Αικατερίνη Περιστέρη, η οποία τόνισε πως εάν οι τυμβωρύχοι είχαν επιχειρήσει να εισέλθουν στο ταφικό μνημείο, τότε, "θα βρούμε τα κόκκαλά τους".

Στην συνέχεια η Αικατερίνη Περιστέρη ωστόσο δεν έμεινε μόνο στις λεπτομέρειες του τάφου, αλλά προχώρησε και σε μία συναισθηματική εξομολόγηση της την εκπληκτική ανακάλυψη στην Αμφίπολη. "Ήμασταν βουρκωμένοι, όχι μόνο εγώ αλλά και οι εργάτες, όλοι όσοι δουλεύουμε εκεί, όταν βλέπαμε

σιγά-σιγά να βγαίνουν τα κεφαλάκια, μας πιάσαν τα κλάματα, ήταν επόμενο" θα πει συγκινημένη η αρχαιολόγος Κατερίνη Περιστέρη που θα δηλώσει απόλυτα δικαιωμένη για τη μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη που έχει βρει με την ομάδα της."Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένη γιατί πάντα έλεγα ότι είναι ότι είναι ταφικός περίβολος και μερικοί αρχαιολόγοι με κοιτάγανε με μισό μάτι.. Αισθάνομαι πραγματικά απόλυτα δικαιωμένη που βγαίνει και ένας τέτοιος τάφος που ακόμα προχωρούμε και έχουμε πολλά να δούμε από αυτόν" είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα