Περισσότερα από 1,4 εκατ. τα κρούσματα Έμπολα ως τον Ιανουάριο

Νέα πρόβλεψη που σοκάρει εξέδωσαν οι αρμόδιοι των υγειονομικών αρχών στις ΗΠΑ, που αναθεώρησαν προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τους.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία τα κρούσματα θα φτάσουν 1,4 εκατομμύρια σε Λιβερία και Σιέρα Λεόνε έως τον Ιανουάριο 2015.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ πιστεύει ότι ο αριθμός εκείνων που ενδέχεται να προσβληθούν στις δύο προαναφερθείσες

χώρες της Δυτικής Αφρικής κυμαίνεται από 550.000 έως 1,4 εκατ. μέχρι τις αρχές του νέου έτους. Οι εκτιμήσεις βασίζονται στην υπόθεση πως οι περιπτώσεις της επιδημίας υποβαθμίζονται.

Η ανώτατη εκτίμηση του 1,4 εκατομμυρίου λαμβάνει ως δεδομένο ότι ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί επισήμως μέχρι στιγμής –5.864 βάσει του απολογισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας– είναι κατά πολύ χαμηλότερος και ότι στην πραγματικότητα ενδέχεται τα κρούσματα να είναι δυόμισι φορές περισσότερα, ή σχεδόν 20.000. Ωστόσο οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι οι προβλέψεις βασίζονται σε στοιχεία που ήταν διαθέσιμα τον Αύγουστο, προτού επιταχύνει την αντίδρασή της απέναντι στον φονικό ιό η Αμερική με την αποστολή στρατευμάτων και τη λήψη μέτρων.

Στο μεταξύ ο στρατός της Σιέρα Λεόνε σφράγισε χθες τα σύνορα με τη Λιβερία και τη Γουινέα σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση της νόσου. Την ίδια στιγμή η Λιβερία, η χώρα της Δυτικής Αφρικής που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του ιού Εμπολα, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές ελλείψεις ξένου υγειονομικού προσωπικού παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις που έχει κάνει η κυβέρνησή της για βοήθεια, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ. Νωρίτερα χθες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποίησε ότι περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι θα έχουν μολυνθεί από τον ιό Εμπολα μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, εάν δεν γίνει κάτι για την ενίσχυση των μέτρων ελέγχου της επιδημίας στη Δυτική Αφρική.

Keywords
Τυχαία Θέματα