Πέντε συλλήψεις και οκτώ προσαγωγές στα χθεσινά επεισόδια

Πέντε συλλήψεις και οκτώ προσαγωγές είναι ο απολογισμός της ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και ΜΑΤ στην οδό Στουρνάρη, σύμφωνα με την αστυνομία. Το πολεμικό τοπίο ξεκίνησε μετά από πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Τέσσερα αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ οι κάδοι χρησιμοποιήθηκαν ως οδοφράγματα από την ομάδα των αγνώστων.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή των Εξαρχείων

έξω από το Πολυτεχνείο το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης. Ομάδες αντιεξουσιαστών που είχαν πάρει μέρος σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, έστησαν οδοφράγματα στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Μπουμπουλίνας και πυρπόλησαν αυτοκίνητα, ενώ επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν παραταχθεί στη συμβολή της οδού Στουρνάρη με την Πατησίων.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και των ΜΑΤ περιπολούν γύρω από την πλατεία Εξαρχείων και στους δρόμους που οδηγούν προς αυτή.
Το απόγευμα είχε προηγηθεί πορεία διαμαρτυρίας που είχαν πραγματοποιήσει περίπου 500 αντιεξουσιαστές, μέλη φοιτητικών συλλόγων και αλληλέγγυοι στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας στις φυλακές. Οι αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση του «κουκουλονόμου».

Μολότοφ στα Εξάρχεια, συνθήματα στη Βουλή

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πορείας, στο σημείο όπου βρίσκεται η Βουλή, ορισμένοι από τους διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα στους τοίχους που περιβάλλουν το χώρο του κοινοβουλίου, όπως «Φωτιά σε κράτος και κεφάλαιο», «Φωτιά σε κράτη και φυλακές», «Καμία ανοχή στις φυλακές τύπου Γ και σε κάθε εγκλεισμό», «Μπάτσοι θα σας φάνε τα παιδιά σας» και άλλα.

ΝΔ: Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ανοχή

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, με αφορμή τα εκτεταμένα επεισόδια.

«Ανενόχλητοι κουκουλοφόροι επιδόθηκαν και πάλι στο αγαπημένο τους σπορ, τους βανδαλισμούς. Την ίδια στιγμή που ο ένας υπουργός γράφει άρθρα καταγγέλλοντας την ίδια την Κυβέρνηση, ο άλλος καταργεί τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και όλοι μαζί αδυνατούν να προστατέψουν τους πολίτες και τις περιουσίες τους.

» Αν κάποιοι δεν μπορούν ας παραιτηθούν. Πάντως άλλη ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει», αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα