Πατέρας και γιος στην ίδια στρατιωτική άσκηση

Μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή έγινε χθες στη διάρκεια του πρώτου άλματος στατικού ιμάντος που πραγματοποίησαν 99 εθελοντές Ευέλπιδες IV Τάξεως της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) και – για πρώτη φορά – 16 συνάδελφοί τους σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) της Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, στη Ζώνη Ρίψεως της Πάχης Μεγάρων.

Πιο συγκεκριμένα παρατηρώντας τις

φωτογραφίες που έστειλε χθες το ΓΕΣ διακρίναμε μία όπου ήταν ένα ζευγάρι αλεξιπτωτιστών όπου ο ένας ήταν εμφανώς νεαρής ηλικίας και ο άλλος εμφανώς αρκετά μεγαλύτερός του. Ρωτώντας λοιπόν τους αρμόδιους πληροφορηθήκαμε για το ότι πρόκειται για μία μάλλον σπάνια περίπτωση να κάνουν μαζί στρατιωτικό άλμα στατικού ιμάντα, ο πατέρας, ένας συνταγματάρχης – γιατρός απόφοιτος της ΣΣΑΣ και εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής, με τον γιό του, Εύελπι IV Τάξεως, ο οποίος πραγματοποιούσε το πρώτο του άλμα.

Τα ονόματα αμφοτέρων είναι σε γνώση μας, αλλά υπάρχει σχετική παράκληση από το ΓΕΣ να μη δημοσιοποιηθούν. Ανεξαρτήτως αυτού, καλή συνέχεια και στους δύο, πατέρα και γιό.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα