Παρέμβαση Μαρκογιαννάκη για ανασφάλιστους υπερήλικες!

Επίκαιρη ερώτηση για το μείζον θέμα των ανασφάλιστων υπερηλίκων συμπολιτών μας κατέθεσε στον Υπουργό Εργασίας ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης καλώντας το Υπουργείο να πάρει θέση και να δώσει λύση σε μια κατάφορη αδικία κατά υπερηλίκων συμπολιτών μας οι οποίοι αδυνατούν να λάβουν σύνταξη.

Όπως περιγράφεται στο κείμενο της ερώτησης από 1.1.2013 η μηνιαία σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων καταβάλλεται, εφόσον συντρέχουν, μεταξύ άλλων, οι εξής προϋποθέσεις:

οι δικαιούχοι δεν λαμβάνουν ή δεν δικαιούνται οι ίδιοι σύνταξη από οποιονδήποτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ή το Δημόσιο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού, και επίσης, σε περίπτωση εγγάμων, δεν λαμβάνει ο/η σύζυγός τους σύνταξη μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό της συνταξιοδοτικής παροχής, λόγω γήρατος.

«Η εν λόγω διάταξη έχει οδηγήσει σε κατάφωρες αδικίες, καθώς υπερήλικες, οι οποίοι τυγχάνει να λαμβάνουν οποιασδήποτε μορφής επίδομα ή οικονομική ενίσχυση, συχνά αμελητέου ύψους, καταλήγουν να στερούνται την πολύτιμη για την ίδια την επιβίωσή τους κύρια σύνταξη. Ασφαλώς, ο εξορθολογισμός και ο ανασχεδιασμός της διαδικασίας απονομής των συντάξεων, με δεδομένες και τις στρεβλώσεις του παρελθόντος, είναι επιβεβλημένος, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρέπει να αποβεί εις βάρος συμπολιτών μας, και δη υπερηλίκων, οι οποίοι χρήζουν της αμέριστης στήριξης της πολιτείας. Αναγκαία, ως εκ τούτου, κρίνεται η ρύθμιση του θέματος, προκειμένου λ.χ. να δοθεί στους δικαιούχους η δυνατότητα να επιλέξουν ποιο οικονομικό βοήθημα θα διατηρήσουν, σε περίπτωση που λαμβάνουν βοηθήματα από δύο διαφορετικές πηγές» αναφέρει ο κ.Μαρκογιαννάκης.

Καταλήγοντας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Χανίων ερωτά τον κ.Βρούτση αν προτίθεται να προβεί στις δέουσες ενέργειες για την εξομάλυνση της ως άνω περιγραφομένης κατάστασης.

Ι.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα