"Παράθυρο" συμφωνίας για Ελλάδα - Γερμανία στο Eurogroup

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ της Πέμπτης η συνεδρίαση του Euro Working Group με τα μηνύματα όπως φαίνεται να είναι θετικά. Μετά την αρχική παγωμάρα από την αρνητική απάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην ελληνική πρόταση και την επακόλουθη επικοινωνία ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ

και τον Αλέξη Τσίπρα τα πράγματα όπως φαίνεται οδηγήθηκαν σε εξομάλυνση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δόθηκαν διευκρινήσεις προς τη γερμανική πλευρά αναφορικά με την ελληνική πρόταση οι οποίες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έγιναν δεκτές από τους Γερμανούς και όλα πλέον μετατίθενται για την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup.

Η μία πηγή, βετεράνος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, δήλωσε πως «οι θέσεις φαίνεται να είναι αρκετά κοντά». Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι εκπρόσωποι του Eurogroup είχαν συντάξει ένα ανακοινωθέν που θα λειτουργούσε ως βάση για έναν συμβιβασμό μεταξύ Ελλάδας και ευρωζώνης, για να υπογραφεί στη συνέχεια από τους υπουργούς Οικονομικών.

Οι εκπρόσωποι των υπουργείων «βρίσκονται κοντά σε συμφωνία αλλά υπόκειται σε πολιτική συζήτηση», τόνισε μια δεύτερη πηγή. Μια τρίτη πηγή επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί του Eurogroup θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες γα μια πολιτική συζήτηση και για να ελέγξουν το έγγραφο. «Όλοι πρέπει να το ελέγξουν με το boss», δήλωσε.

H έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο στις 4 ώρα Κύπρου στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Αντικείμενο της συνόδου θα είναι η εξέταση του ελληνικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης, μετά την αποστολή του πολυαναμενόμενου αιτήματος της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Το ελληνικό αίτημα εστάλη επισήμως με ηλεκτρονικό μήνυμα προς τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος επιβεβαίωσε τη λήψη του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι απαιτήσεις της Γερμανίας από την Ελλάδα

Ολάντ σε Τσίπρα: Κάνω ο,τι μπορώ για την Ελλάδα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Μέρκελ

Μέγαρο Μαξίμου για Σόιμπλε: Προσπαθεί να επηρεάσει αρνητικά τις εξελίξεις

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης: "Ή δέχεστε το αίτημα ή το απορρίπτετε"

Δραγασάκης: "Να αναλάβουν τις ευθύνες τους αν αρνηθούν"

Το ΔΝΤ σηκώνει τα χέρια ψηλά: "Βρείτε τα"

Η Κομισιόν "αδειάζει" το Βερολίνο για το ελληνικό αίτημα

Αυτό είναι το κείμενο Βαρουφάκη προς τον Ντάισελμπλουμ!

Παράταση δανειακής σύμβασης κι όχι του μνημονίου ζητά η ελληνική κυβέρνηση

Keywords
Τυχαία Θέματα