Παπαμιμίκος: Να μην κάνουμε πολιτική με όρους μόδας

Για την πρωτοβουλία του Σταύρου Θεοδωράκη μίλησε μεταξύ άλλων σε πρωινή εκπομπή ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος σχολίασε το Ποτάμι, θέτοντας μία νέα διάσταση στο ζήτημα. Πιο συγκεκριμένα, είπε πως παρακολούθησε διαδικτυακά την παρουσίαση του γνωστού δημοσιογράφου αναφέροντας τι του άρεσε και τι όχι. "Μου άρεσε που ένας άνθρωπος, εκτός πολιτικής, αποφάσισε να μετέχει στα κοινά. Αυτό δε μου άρεσε είναι ότι δεν άκουσα προτάσεις, πολιτικές, μια ιδεολογική ταυτότητα."

Ο Γραμματέας

ζήτησε να γίνει η αναμέτρηση με το Ποτάμι και κάθε ανάλογη κίνηση, πάνω σε ιδέες και πολιτικές και να σταματήσει επιτέλους η πολιτική στην Ελλάδα να γίνεται με όρους μόδας. "Κάποτε μόδα ήταν οι ακαδημαϊκοί, μετά οι τεχνοκράτες, ίσως σήμερα να είμαστε οι νέοι. Αυτό πρέπει να σταματήσει και να πάψουμε στην Ελλάδα να λειτουργούμε με βάση τη μόδα. Ας κρινόμαστε από τη δουλειά μας και ας μιλάμε πάνω σε θέσεις και προτάσεις. Εκεί θα φανούν οι διαφορές μας και για αυτό πρέπει να μας κρίνει ο κόσμος. Μόνο έτσι θα σταθεί το πολιτικό σύστημα στα πόδια του".

Ο Γραμματέας της ΝΔ πάντως σχολίασε και το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που φέρονται να έχουν σχέσεις με ομάδες που υποστηρίζουν την ένοπλη βία. Πιο συγκεκριμένα είπε πως είναι ανεπίτρεπτο να τους ανέχεται ένα κόμμα για ψηφοθηρικούς σκοπούς και διατηρεί μία "οργανωμένη ασάφεια" στον πολιτικό λόγο προκειμένου να αντλεί εκλογικές δυνάμεις από όσο το δυνατόν περισσότερους.

Keywords
Τυχαία Θέματα