Παπαδόπουλος και Δασκαλάκης υποδέχθηκαν τον Houlin Zhao

Tην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), Houlin Zhao, γεγονός που θεωρείται μοναδική ευκαιρία αξιοποίησης της τεχνογνωσίας του ITU και της έμπρακτης υποστήριξής του στην εφαρμογή του Στρατηγικού Προγράμματος για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και νέες τεχνολογίες καθώς και της Στρατηγικής για την Ψηφιακή Ανάπτυξη και το Εθνικό Ευρυζωνικό Πλάνο.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών &

Δικτύων, συνέντευξη Τύπου παρουσία του υφυπουργού Μιχάλη Παπαδόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Μενέλαου Δασκαλάκη. «Η Ελλάδα στηρίζεται στο δικό της σημαντικό επιστημονικό δυναμικό στους τομείς των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και του διαστήματος, που τοποθετείται στην τέταρτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του δείκτη δεξιοτήτων ανάπτυξης ΤΠΕ της ITU.

Ο τομέας των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα είναι από τους βασικούς τομείς της οικονομίας, που έχουν ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και στη δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας. Μπορεί δε, να αναπτυχθεί περαιτέρω σύμφωνα με τις προτάσεις που έγιναν κατά τη σημερινή μας συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο κ. Zhao θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Επίσης θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και ιδιαιτέρως του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.

Επιπλέον, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Zhao, θα προγραμματιστεί ημερίδα με τη συμμετοχή εταιρειών, ακαδημαϊκών και επιστημονικών φορέων στον τομέα των ΤΠΕ με σκοπό την ενδυνάμωση της συνεργασίας αυτών με την ITU.

H ITU ιδρύθηκε το 1865 με σκοπό τη διακρατική συνεργασία σε θέματα τηλεγράφου και η Ελλάδα υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά της μέλη. Σήμερα η ITU καλύπτει όλο το φάσμα των τηλεπικοινωνιών με σκοπούς, μεταξύ άλλων, την διακρατική συνεργασία σε θέματα διαχείρισης φυσικών πόρων (όπως οι συχνότητες του ραδιοφάσματος), την έγκαιρη δημιουργία προτύπων υψηλής ποιότητας που καλύπτουν όλους τους τομείς των τηλεπικοινωνιών και ραδιοεπικοινωνιών και την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα