Παπαχατζής: "Τιμή ο Πανιώνιος, έχει τις προϋποθέσεις να πετύχει ο ΠΑΟ"

Στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» και την εκπομπή «Μπάλα στα Παραπολιτικά», με τους Γιώργο Μανιάτη και Γιάννη Φραγκουλόπουλο, μίλησε ο προπονητής του Πανιωνίου, ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ, για την έναρξη της Basketleague και τη δύσκολη προσπάθεια που έχει αναλάβει, στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Πανιωνίου: «Αναμφίβολα είναι μία πολύ δύσκολη αποστολή, αλλά όταν σε καλεί ένα τόσο ιστορικό σωματείο, όπως ο Πανιώνιος, είναι αδύνατον να μη δεχθείς αυτή την πρόκληση και αυτή

την τιμή. Πάνω απ’ όλα είναι τιμή».

Για την πρεμιέρα της Α1: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να παίξουμε με την ομάδα που θα αγωνιζόμαστε στη συνέχεια, διότι καθυστέρησε η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής μας στο πρωτάθλημα και κατ’ επέκταση η κατάρτιση του ρόστερ μας. Αύριο, στην πρεμιέρα απέναντι στην Κολοσσό, θα παίξουμε με την ομάδα που αντιμετώπισε στο Κύπελλο τον Απόλλωνα Πάτρας, συν την προσθήκη των Κουκουλά, Οικονομόπουλου, οι οποίοι υπέγραψαν χθες τα συμβόλαιά τους. Το ευχάριστο είναι ότι την Πέμπτη τα παιδιά πάλεψαν πολύ σκληρά και είχαν αξιοπρεπέστατη παρουσία, συγκινώντας τον κόσμο. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα είναι κι αύριο στο γήπεδο και τα παιδιά θα κάνουν μία ακόμα υπερπροσπάθεια, όπως και την Πέμπτη. Αν επαναληφθεί αυτό, θα είμαστε ευχαριστημένοι».

Για την αποθέωση στον αγώνα με τον Απόλλωνα Π.: «Ο Πανιώνιος έχει τέτοια ιστορία και παράδοση, στο χώρο του μπάσκετ, αλλά και μία ολόκληρη περιοχή που πάντοτε τον στηρίζει. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι η ομάδα χρειάζεται τη βοήθειά του και η αποθέωση που της προσέφερε αποτέλεσε ένα δείγμα, για όσα θα δούμε στη συνέχεια. Ελπίζω ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να στηρίζει και θα προσφέρει τα μέγιστα, ώστε να δει τον Πανιώνιο να μένει μακριά από περιπέτειες τη φετινή σεζόν».

Για τη νέα γενιά, ταλαντούχων παικτών που διαθέτει ο Πανιώνιος: «Η ανάδειξη παικτών αποτελούσε διαχρονικό στόχο του Πανιώνιου κι αυτό συνέβαινε ακόμα και στις καλύτερες εποχές, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στην Ευρωλίγκα. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι καλό για το μέλλον, όχι μονάχα του Πανιώνιου, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ. Διότι η χαρά των ανθρώπων του Πανιωνίου είναι αυτό ακριβώς, ότι βοήθησαν πολλούς, παίκτες και προπονητές, να φτιάξουν μεγάλο όνομα και να χτίσουν σπουδαία καριέρα».

Για τον ανταγωνισμό στο νέο πρωτάθλημα: «Στην κορυφή δεν θα έχουμε κάποια αλλαγή, ο τίτλος θα παιχτεί μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αφού οι δύο αυτές ομάδες είναι πολύ μακριά απ’ τις υπόλοιπες. Απ’ τις υπόλοιπες ομάδες, ο ΠΑΟΚ ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή και είναι το απόλυτο φαβορί για την τρίτη θέση, αλλά είναι πολύ ευχάριστο για το ελληνικό μπάσκετ η άνοδος του Άρη και η επιστροφή του στο πιο υψηλό επίπεδο».

Για το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο Κύπελλο: «Όσοι παρακολουθούμε στενά το μπάσκετ εκπλαγήκαμε απ’ την εξέλιξη του αγώνα, αλλά αυτή είναι και η ομορφιά του αθλήματος. Παράλληλα, όμως, ήμασταν και υποψιασμένοι, απ’ την άποψη ότι δεν ήταν η πρώτη, ούτε θα ‘ναι η τελευταία φορά, που έγινε μία έκπληξη ή μία ανατροπή. Το ματς αυτό μάς προσέφερε όλους μία ακόμα υπενθύμιση ότι τίποτα δεν τελειώνει αν δεν μηδενίσει το χρονόμετρο. Από ‘κει και πέρα, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε το ειδικό βάρος της φανέλας του Παναθηναϊκού, μίας ομάδας που ‘χει κατακτήσει έξι πρωταθλήματα Ευρώπης και αυτό κανείς δεν πρέπει ποτέ να το υποτιμά».

Για την αλλαγή προπονητή στον Ολυμπιακό: «Σίγουρα θα επηρεάσει τα δεδομένα, απ’ τη στιγμή που ο άνθρωπος, ο οποίος έφτιαξε αυτή την ομάδα, αποχώρησε τόσο νωρίς. Η σεζόν είναι πολύ μεγάλη, όμως, και η επόμενη τεχνική ηγεσία έχει πολυτέλεια χρόνου για να κάνει αλλαγές, άμα κρίνει απαραίτητο και να περάσει τη δική της φιλοσοφία, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικός ο Ολυμπιακός».

Για την εμπιστοσύνη των κορυφαίων ομάδων στους Έλληνες παίκτες: «Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι αυτό γίνεται από ανάγκη. Οι ομάδες μας, δηλαδή, δεν έχουν πλέον την άνεση να ξοδεύουν τα χρήματα που ξόδευαν στο παρελθόν, διότι στόχος τους είναι πάντα το άμεσο αποτέλεσμα και βάσει αυτού πορεύονται. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να απασχολεί εμάς τους ανθρώπους του μπάσκετ, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως μία πρόκληση, ως μία ευκαιρία, για να δημιουργηθούν ομάδες καινούριες, ενθουσιώδεις, με παιδιά που θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα. Κι απ’ τη στιγμή που αυτό το εγχείρημα ξεκίνησε τόσο δυνατά και στον Παναθηναϊκό, πιστεύω ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να πετύχει. Είναι κάτι που ο κόσμος του Παναθηναϊκού νομίζω ότι θα το αγκαλιάσει και θα το στηρίξει. Οι όποιες αμφιβολίες τυχόν υπήρχαν, μετά απ’ τον αγώνα της Πέμπτης μειώθηκαν σημαντικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα