Παναρίτη: Ο Σόιμπλε έβαλε τον ευαυτό του σε περιθώριο

«Το κλίμα των Ευρωπαίων –κατά τις διαπραγματεύσεις- απέναντι στην Ελλάδα ήταν πολύ πιο θετικά από αυτό που υπήρχε απέναντι στην Κύπρο το 2013. Υπήρχε μια θέληση «μερικών» να βοηθήσουν και να δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα αλληλεγγύης , αλλά με πάρα πολλούς αστερίσκους, με πολλά ζητούμενα και με μία πάρα πάρα πολύ δύσκολη Γερμανία, ότι και να έλεγαν οι υπόλοιποι καταλήγαμε σε μια Γερμανία να είναι πάρα πολύ αρνητική» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο

Σαμοίλη η σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών Έλενα Παναρίτη .

«Το θετικό είναι ότι καταλήξαμε με συνεχή διάλογο καταλήξαμε να δούμε ότι ο ίδιος ο Σόιμπλε, κατάφερε να βάλει τον εαυτό του σε ένα περιθώριο – τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης-« συμπλήρωσε.

Για τα επόμενα βήματα σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις η κα. Παναρίτη είπε ότι « Η λίστα με τις μεταρρυθμίσει έχει ήδη δοθεί από τον Υπουργό Οικονομικών και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης σε όλους τους υπεύθυνος και ήδη ξεκινάει η συζήτηση. Μέχρι το τέλος Απριλίου πρέπει να καταλήξουν αυτές οι συζητήσεις, να στοχοποιηθούν τα δεδομένα και στη συνέχεια, το επόμενο στάδιο είναι η υλοποίησή τους.

Στο τέλος Απριλίου θα αξιολογηθεί ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάζονται οι μεταρρυθμίσεις και μετά τον Ιούνιο –αφού θα έχει φτιαχτεί η βάση αυτών των μεταρρυθμίσεων και έχει φτιαχτεί και ένα εθνικό σχέδιο, θα ξεκινήσει η συζήτηση για το νέο συμβόλαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα