Παναγιωτόπουλος: Να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος

Συνάντηση με δημοσιογράφους πολλών ξένων ΜΜΕ είχε σήμερα στο μουσείο της Ακρόπολης ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

"Ο Ελληνικός λαός έκανε τα τελευταία χρόνια πολλές θυσίες με αίμα και ιδρώτα. Παράλληλα, η κυβέρνηση Σαμαρά τόλμησε σε ενάμιση χρόνο να κάνει ριζικές μεταρρυθμίσεις, που θα έπρεπε να είχαν γίνει στη χώρα κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριακονταετίας. Τώρα ήρθε η στιγμή που η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί την αξία αυτών των θυσιών", τόνισε

αρχικά ο Υπουργός Πολιτισμού και συνέχισε:

"Βεβαίως, λοιπόν, πρέπει να συνεχιστούν τα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, αλλά πρέπει να ληφθούν παράλληλα και κοινωνικά μέτρα που θα μειώσουν την ανεργία, θα ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε μια απόφαση της Ευρώπης που θα κάνει απολύτως βιώσιμο το ελληνικό χρέος".

Ακόμη, στάθηκε στα θέματα πολιτισμού, τα οποία δεν έχουν πληγεί από την κρίση. "Όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί μας χώροι είναι ανοιχτοί και λειτουργούν ομαλά, ενώ έχει αρχίσει και η εφαρμογή ενός σχεδίου εκσυγχρονισμού και αναβάθμισής τους που προβλέπει, κατ’ αρχήν για τα 30 πρώτα σε επισκεψιμότητα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους διευρυμένο ωράριο, επανεκπαίδευση του προσωπικού, ισχυρότερη παρουσία στο διαδίκτυο. Παράλληλα αναπτύσσουμε την προβολή του Ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό. Συνεχίζεται, για παράδειγμα, με μεγάλη επιτυχία στην Εθνική Πινακοθήκη της Ουάσιγκτον η σημαντική έκθεση για την τέχνη και την κοινωνία του Βυζαντίου, η οποία μετά θα μεταφερθεί στο Λος Άντζελες και στο Σικάγο".

Keywords
Τυχαία Θέματα