Πακιστάν: 14 νεκροί από διπλή επίθεση αυτοκτονίας σε χριστιανική συνοικία

Οι δύο καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά έξω από δύο εκκλησίες κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας φρουρός ασφαλείας βοήθησε να αποτραπούν περισσότεροι θάνατοι. Πάντως, καθώς οι σωστικές προσπάθειες συνεχίζονταν μέχρι χθες το βράδυ, εκφράστηκαν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξανόταν. Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε οργάνωση που πρόσκειται στους Ταλιμπάν.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών και σε κοντινή απόσταση η μία από την άλλη σε προάστιο της ανατολικής Λαχόρης, έξω από μια καθολική και μια προτεσταντική εκκλησία. Εξοργισμένοι

κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν και λιντσάρισαν δύο υπόπτους. Διαδηλωτές έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και καταδίωξαν αστυνομικούς και πολιτικούς, σύμφωνα με κατοίκους.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Αμίρ Μασίχ που είδε τη δεύτερη έκρηξη: «Καθόμουν σ' ένα κατάστημα κοντά στην εκκλησία, όταν μια έκρηξη συγκλόνισε την περιοχή. Ετρεξα προς το σημείο και είδα τον φρουρό να παλεύει με έναν άνδρα ο οποίος προσπαθούσε να μπει στην εκκλησία. Αφού δεν τα κατάφερε, ανατινάχθηκε», αφηγήθηκε προσθέτοντας ότι είδε «ανθρώπινα μέλη να τινάζονται στον αέρα».

Σημειώνεται ότι λιγότερο από το 2% του πληθυσμού 180 εκατομμυρίων του Πακιστάν είναι χριστιανοί και εκφράζουν συχνά τα παράπονά τους στην κυβέρνηση ότι δεν τους προστατεύει.

Keywords
Τυχαία Θέματα