"Παγώνει" τις διαδικασίες στον ΕΟΠΥΥ o Γεωργιάδης

Την ώρα που ο χώρος της υγείας βρίσκεται σε αναβρασμό και χιλιάδες ασφαλισμένοι συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται για δεύτερη εβδομάδα, ο υπουργός Υγείας καλεί σε διάλογο τους γιατρούς για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και δίνει διορία ενός μήνα, στον οποίο δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εξέλιξη, με την προϋπόθεση ωστόσο να σταματήσουν να απεργούν.

«Για έναν μήνα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Όμως, θα πρέπει οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν την απεργία, να πάψουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο και να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου, για να συζητήσουμε όλα τα δεδομένα», ανέφερε ο υπουργός.

Από την πλευρά τους, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν φαίνονται διατεθειμένοι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον Άδωνι Γεωργιαδή και προσανατολίζονται στη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και μετά την 9η Δεκεμβρίου.

Στη γενική συνέλευσή τους οι γιατροί του Οργανισμού στην Αττική αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. «Δεν συμμετέχουμε σε διάλογο με προαποφασισμένα σχέδια για τη δημόσια υγεία» είναι μέχρι στιγμής η απάντηση των γιατρών στον υπουργό Υγείας.

Αύριο θα παρουσιαστούν στη Βουλή οι βασικοί άξονες του σχεδίου για το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στο σύνολό του όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα της Επιτροπής, δηλαδή στις 6 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε χθες ότι «η εικόνα της σύγκρουσης δεν εξυπηρετεί κανέναν και κυρίως τους πολίτες. Σέβομαι τους γιατρούς, αλλά τους καλώ να σεβαστούν κι αυτοί τους ασφαλισμένους και να λήξουν την απεργία», προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατό να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την κινητικότητα, όταν έχουν μπει σ’ αυτήν όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως «έσχατο» το μέτρο της επίταξης των γιατρών ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρξουν απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων στον ΕΟΠΥΥ» αλλά και ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να κλείσει ο οργανισμός.

Κύκλοι του υπουργείου Υγείας ανέφεραν χθες ότι αν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίσουν την απεργία, ενδέχεται να αυξηθεί το πλαφόν των επισκέψεων, από 200 σε 300, για τους ιδιώτες γιατρούς που έχουν συμβάσεις με τον οργανισμό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Στο μεταξύ, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσίασε χθες ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ για τις τριτοκοσμικές συνθήκες υγιεινής σε δύο μεγάλα νοσοκομεία, το ΚΑΤ και το Σισμανόγλειο.

Πηγή: Real.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα