Όταν θα είμαστε εμείς αρχαίοι!

του Νίκου Σίμου

Τελικώς η επιστήμη είναι πολύ χρήσιμη και όσο οι εξελίξεις σ΄αυτήν προχωρούν γίνεται και χρησιμότερη για την ανθρωπότητα. Χάρις στην επιστήμη και το DNA λόγου χάριν ελύθη η απορία του σύμπαντός κόσμου και ειδικώς των Εγγλέζων για το ποιος ήταν, επιτέλους, ο περίφημος Τζακ ο Αντεροβγάλτης, ο οποίος στα τέλη του 19ου αιώνα είχε κατατρομοκρατήσει το Λονδίνο.

Επειδή λοιπόν η Ελλάδα είναι ολόκληρη ένας αρχαιολογικός χώρος, όπως βλέπουμε και με την περίφημη

Αμφίπολη, στην οποία εναποθέτει η κυβέρνηση μείζονες επικοινωνιακές αξίες, η επιστήμη θα δώσει απάντηση, όταν η σημερινή Ελλάδα, μετά από αιώνες θα θεωρείται και αυτή αρχαία, στο κρίσιμο ιστορικό ερώτημα ποιος Τζακ τρομοκράτησε τον ελληνικό πληθυσμό στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα οδηγώντας τον σε φτωχοποίηση, απώλεια περιουσιών, και υποταγή του σε ξένους δανειστές. Είναι βέβαιο ότι ο δικός μας Τζακ δεν θα είναι ούτε Πολωνός ούτε κομμωτής, όπως ο δολοφόνος του Λονδίνου. Ούτε καν Αλβανός, αλλά αυτόχθων με ελληνική υπηκοότητα και μεγαλεπήβολα σχέδια.

Θα εντοπίσουν ενδεχομένως και ευρήματα σε ακριτικό νησί, κάπου στα νότια, όπου τα ευρήματα θα συνίστανται σε διασωθέντα χαρτιά καλής ποιότητας, όπου οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος πιθανώς να διαπιστώσουν ότι επρόκειτο για το περιεχόμενο συνταρακτικής ομιλίας που μιλούσε για κάποιο Ταμείο της εποχής σε χώρα πέραν του Ατλαντικού. Η περιέργεια των αρχαιολόγων θα είναι μεγάλη όταν θα ανακαλύψουν και δεσμίδες χαρτιών μικρού μεγέθους και συμμετρικών που εχρησιμοποιούνταν μάλλον ως χρήματα, γεγονός που αποδείκνυε ότι όντως «λεφτά υπήρχαν» την εποχή εκείνη.

Με την μέθοδο του DNA, ή όπως αλλιώς θα λέγεται η εξελιγμένη μέθοδος μερικών αιώνων μετά, θα διαπιστώσουν οι αρχαιολόγοι ότι ταφικό εύρημα ανήκον σε υπερμεγέθη ανθρώπινο σκελετό έχει σχέση με τον ομιλητή του ακριτικού νησιού και άρα συνυπεύθυνο των όσων είπε ο ομιλητής εκείνος, του οποίου ο τάφος ηγνοείτο. Βιβλιδάριο που μάλλον έμοιαζε με ημερολόγιο θα αποκρυπτογραφείτο και θα αποκάλυπτε με τη χρησιμοποίηση άνθρακα ότι, το σωτήριο έτος που ο κάτοχος του ημερολογίου κρατούσε σημειώσεις, ήταν των ετών 2010-2014 και αφορούσε δημοσιονομικά μέτρα αλλά και ακατάληπτες εξηγήσεις που μάλλον απευθύνονταν στον κόσμο που ο κύριος του σκελετού μάλλον οίκτιρε.

Ενδεχομένως κάτω από τα ερείπια ενός παλαιού Μεγάρου του επονομαζόμενου Ζαππείου –Κύριος οίδε για ποιον λόγο, που θα αναζητούν οι αρχαιολόγοι- θα έχουν ανακαλυφθεί χειρόγραφα με πολύ σημαντικές συνταγές, οικονομικές, σύμφωνα με την αποκρυπτογράφηση και όχι μαγειρικής. Θα ήσαν δε τόσο λογικές σε περιεχόμενο που οι αρχαιολόγοι θα επιχειρήσουν με ανασκαφές, DNA, ανθρακες και άλλα μέσα να διαπιστώσουν ποίου ηγεμόνα ήταν οι συνταγές αυτές και αν εφαρμόσθηκαν, διότι άλλες ανασκαφές σε πολλά σημεία της Αθήνας εντόπισαν καχεκτικούς σκελετούς, κατεστραμένα οικήματα, όχι από την αρχαιολογική σκαπάνη αλλά και επιγραφές που κατά την αποκρυπτογράφηση ελεεινολογούσαν την καθημερινότητα εκείνης της εποχής!

Όντως η Ελλάδα είναι ένας απέραντος αρχαιολογικός χώρος...

Keywords
Τυχαία Θέματα