Όταν η Βουλή των Ελλήνων έγινε... ρίνγκ!

Βλέπουμε συχνά στις τηλεοράσεις και στο ίντερνετ ξένα κοινοβούλια να μετατρέπονται σε ρινγκ με τους βουλευτές να χειροδικούν εναντίον συναδέλφων τους. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί βέβαια και στην Ελλάδα πριν 21 ολόκληρα χρόνια και πλέον έχει ξεχαστεί. Πρωταγωνιστές ήταν ο Βασίλης Κεδίκογλου, πατέρας του σημερινού κυβερνητικού εκπροσώπου και ο Στρατής Κόρακας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με το ΚΚΕ.

Η ιστορία έχει κάπως έτσι:

Μετα τη διακυβερνηση

της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1990-1993, η νεοεκλεγείσα κυβέρνση του Ανδρέα Παπανδρέου προσπαθούσε να επαναφέρει στις Ένοπλες Δυνάμεις, αξιωματικούς που είχαν αποστρατευτεί την προηγούμενη τριετία, ανάμεσα τους και τους υπασπιστές του Ανδρέα, Δημήτρη Γεωργιόπουλο και Ανδρέα Λαζουρά. Ο Βασίλης Κεδίκογλου ήταν ειδικός αγορητής για νομοσχέδιο που ενεργοποιούσε την επιστροφή τους και κατά τη διάρκεια της ομιλάς του, τον διέκοψε ο τότε βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, ο οποίος του είπε: "πάλι τους δικούς σας πάτε να βολέψετε";

Η αντίδραση του Κεδίκογλου ήταν αστραπιαία αφού εγκατέλειψε αμέσως το βήμα και έτρεξε στα έδρανα όπου ακινητοποίησε τον Κόρακα και άρχιζε να τον χτυπάει στο πρόσωπο με χαστούκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα