Οριστική λύση στο θέμα των Σύρων προσφύγων

Οριστική λύση δόθηκε στο θέμα των Σύρων προσφύγων στο Σύνταγμα από το υπουργείο Εσωτερικών και τον Δήμο Αθηναίων. Το υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβε να διεκπεραιώνει 10 αιτήσεις πολιτικού ασύλου την ημέρα βάσει της λίστας των 603 ατόμων που του επέδωσαν οι Σύροι ενώ ήδη 60 αιτήσεις είχαν κατατεθεί μέχρι χθες. Από την πλευρά του, ο Δήμος Αθηναίων ξεκινά από σήμερα κιόλας να προσφέρει προσωρινό κατάλυμα σε 40 πρόσφυγες στους ξενώνες κακοποιημένων

γυναικών και ηλικιωμένων ατόμων.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους δημάρχους της Αττικής να συνδράμουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα της στέγης των προσφύγων ώστε μέσα στις επόμενες μέρες να έχει τακτοποιηθεί οριστικά το ζήτημα.

Στέγη θα προσφέρουν επίσης η Εκκλησία της Ελλάδος καθώς και το Υπουργείο Εσωτερικών που έχει νοικιάσει ένα ξενοδοχείο για αυτό το σκοπό.

Σημειώνεται ότι από τους 603 πρόσφυγες οι 300 είναι άστεγοι.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Καμίνης δήλωσε ικανοποιημένος από την έκβαση της υπόθεσης ενώ από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των προσφύγων τον ευχαρίστησαν για την παρέμβαση του στην υπόθεση από την πρώτη στιγμή.

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία τους επέδωσε στο γραφείο του ΓΓ Μετανάστευσης, Άγγελου Συρίγου, λίστα με καταγεγραμμένους 603 πρόσφυγες προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την χορήγηση ασύλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα