Οργή Λοβέρδου για την "κοπάνα" Λαφαζάνη από τη Βουλή

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Την οργισμένη αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου προκάλεσε η απουσία του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη από τη σημερινή διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου η οποία είχε ως αποτέλεσμα να μην συζητηθούν οι οκτώ από τις 12 προγραμματισμένες ερωτήσεις. Με την έναρξη της διαδικασίας ο κ. Λοβέρδος ο οποίος είχε καταθέσει και αυτός ερώτηση στον κ. Λαφαζάνη πήρε τον λόγο και γνωστοποίησε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από το γραφείο του Υπουργού , ο κ. Λαφαζάνης δεν παρουσιάστηκε σήμερα στη Βουλή επικαλούμενος ως αιτία την ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Λαφαζάνη λέγοντας ότι τον θυμάται ως αηξιωματική αντιπολίτευση να είναι ο πρώτος που στηλίτευε την απουσία Υπουργών από τη Βουλή, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο κ. Λοβέρδος έστειλε επιστολή και στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλοντας τον κ. Λαφαζάνη για έλλειψη σεβασμού στο Κοινοβούλιο. Αναλυτικά η επιστολή:

Κυρία Πρόεδρε,

Καταγγέλλω τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας για έλλειψη σεβασμού στο Κοινοβούλιο. Λαλίστατος, ο νυν υπουργός, ως στέλεχος της αντιπολίτευσης όταν στρεφόταν κατά υπουργών που δεν προσήρχοντο στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, φρόντισε αμέσως να τους αντιγράψει. Κατέθεσα γραπτή ερώτηση για την ΡΑΕ στην οποία ουδέποτε απήντησε και η οποία μετατράπηκε σε επίκαιρη ερώτηση, που ήταν να συζητηθεί την περασμένη Παρασκευή. Ο Υπουργός ζήτησε αναβολή. Προφανώς και την δεχθήκαμε επιδεικνύοντας την οφειλόμενη κατανόηση και η συζήτηση προσδιορίστηκε για σήμερα. Και πάλι ο Υπουργός δεν προσήλθε, επικαλούμενος ομιλία του στο Economist!!! Επειδή, κυρία Πρόεδρε, η παρουσία του σε συνέδριο μπορούσε να διευθετηθεί χρονικά, ούτως ώστε ο Υπουργός να ασκήσει και τα καθήκοντά του απέναντι στη Βουλή των Ελλήνων, η μη παρουσία του σήμερα εδώ προσβάλλει ευθέως το Κοινοβούλιο. Δυστυχώς οι πρώτες 100 ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή συνοδεύονται, μεταξύ άλλων, και από την αθέτηση των κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων των Υπουργών του. Ως Υπουργός που σεβάστηκα τη Βουλή και τους Βουλευτές όλων των κομμάτων, ανταποκρινόμενος στον επίκαιρο κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταγγέλλω τον συγκεκριμένο υπουργό και σας καλώ να τον ανακαλέσετε στην κοινοβουλευτική τάξη».

Keywords
Τυχαία Θέματα