Ομολογία Σουλτς: "Οι σχέσεις Ελλάδας-δανειστών είναι άσχημες"

Την άποψή του για το ελληνικό ζήτημα κατέθεσε ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς σε συνάντηση με τον γνωστό οικονομολόγο, Χανς-Βέρνερ Ζιν.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στο πλαίσιο ενός συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Η εναρκτήρια ομιλία έγινε από τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου. Σε αυτήν ο Μάρτιν Σουλτς, όπως μετέδωσε η Die Welt, ανέφερε χωρίς περιστροφές: «Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, είναι – για να

το πούμε ευγενικά – άσχημες». Ωστόσο πρέπει να σταματήσουμε, συμπλήρωσε, «να χτυπάμε διαρκώς την ελληνική κυβέρνηση». «Ασφαλώς και υπάρχει πρόοδος στις συνομιλίες για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας», είπε, αλλά υπενθύμισε ταυτόχρονα στην ελληνική κυβέρνηση ότι «όποιος δεν θέλει βοήθεια, δεν μπορεί να βοηθηθεί».

Ο στόχος του Σουλτς είναι σαφής, σύμφωνα με τη Welt: θέλει με κάθε κόστος να αποτρέψει μια έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. «Ένα Grexit δε θα βοηθούσε σε τίποτα, αντιθέτως θα έφερνε ένα σωρό ζημίες» είπε. Οι συνέπειες θα ήταν «θανάσιμες για την Ελλάδα, οικονομικά και κοινωνικά». Πρόκειται για τη μοίρα 10 εκ. ανθρώπων και «και κανείς δεν θα έπρεπε να πιστεύει, ότι δε θα πρέπει να υποστηρίξουμε τη χώρα και μετά από ένα Grexit».

Keywords
Τυχαία Θέματα