Olympic Air - Aegean Airlines έσονται εις σάρκα μίαν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε εχθές ότι εγκρίνει την εξαγορά της Olympic Air από την Aegean Airlines βάσει του κανονισμού της ΕΕ για τις συγκεντρώσεις επιχειρήσεων.

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή τονίζει ότι έπειτα από διεξοδική έρευνα προέκυψε ότι, αν η Olympic Air δεν εξαγοραζόταν από την Aegean, θα αναγκαζόταν στο άμεσο μέλλον να παύσει να λειτουργεί λόγω οικονομικών δυσχερειών. Μόλις η Olympic σταματούσε την επιχειρηματική της δραστηριότητα, η Aegean θα καθίστατο η μοναδική εταιρεία πτήσεων εσωτερικού και θα αποκτούσε τα μερίδια αγοράς της Olympic.

«Ως εκ τούτου, ανεξαρτήτως της συγκέντρωσης, η Olympic σύντομα θα έπαυε να υπάρχει ως ανταγωνίστρια της Aegean. Κατά συνέπεια, η συγκέντρωση δε στρεβλώνει τον ανταγωνισμό, ο οποίος ούτως ή άλλως δε θα υπήρχε» αναφέρει η Επιτροπή.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού, Xoακίν Αλμούνια, δήλωσε σχετικά: «Είναι σαφές ότι, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ελληνικής κρίσης και δεδομένης της ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει, η Olympic θα ήταν αναγκασμένη, σε κάθε περίπτωση, να εγκαταλείψει την αγορά σύντομα. Ως εκ τούτου, εγκρίναμε τη συγκέντρωση, δεδομένου ότι δεν έχει καμία πρόσθετη αρνητική επίπτωση στον ανταγωνισμό».

Keywords