"Μονομαχίες" στη Βουλή και τη Γερουσία των ΗΠΑ

Αυξάνοντας κι άλλο τις πιέσεις στους Ρεπουμπλικανός ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, εξαπέλυσε χθες, δημόσια, προσωπικά, την επίθεση του, συγκαλώντας συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο. Με τη Βουλή και τη Γερουσία να επιμένουν να ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους για την επίλυση της κρίσης, ο Ομπάμα, προειδοποιώντας για το σενάριο «οικονομικού χάους», ξεχώριζε τους αντιπάλους του, σε ακραίους και μετριοπαθείς, λέγοντας στην ουσία ότι οι λίγοι υπερσυντηρητικοί στους κόλπους τους, σέρνουν από

τη μύτη την πλειοψηφία.

«Εάν οι λογικοί Ρεπουμπλικανοί θέλουν να συζητήσουμε, θα πάω ξανά στο Καπιτώλιο και θα προσπαθήσω», είπε ο Ομπάμα. «Αλλά δεν πρόκειται να το κάνω, μέχρι τα πιο ακραία στοιχεία του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να πάψουν να αναγκάζουν τον ηγέτη τους Τζον Μπένερ, να ξεστομίζει απειλές για την οικονομία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ο εκβιασμός είναι ρουτίνα της δημοκρατίας».

Με άλλα λόγια, όπως είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος, δεν πρόκειται να υποκύψει σε απειλές, δεν «πρόκειται να πληρώσει λύτρα», οι Ρεπουμπλικανοί, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να συμφωνήσουν στην επαναλειτουργία της κυβέρνησης και μετά όλοι μπορούν να κάτσουν στο τραπέζι να συζητήσουν, ακόμα και τις μεταρρυθμίσεις για την περίθαλψη.

Λίγο αργότερα, ο Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος της Βουλής, έδωσε τη δική του συνέντευξη Τύπου. «Ο Πρόεδρος ζητά την άνευ όρων παράδοση των Ρεπουμπλικανών προκειμένου να κάτσει να συζητήσει μαζί μας», είπε και απέρριψε την ιδέα ενός μεσοπρόθεσμου συμβιβαβασμού, λέγοντας ότι κάθε αύξηση του πλαφόν δανεισμού της χώρας πρέπει να εξισορροπηθεί με μέτρα μείωσης του ελλείμματος.

Διαβάστε περισσότερα: fortunegreece.com

Keywords
Τυχαία Θέματα