ΟΛΠ: Τιμή εκκίνησης τα 250 εκατ. ευρώ για τις προσφορές

Τη διάθεση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, σε ποσοστό το οποίο θα κυμαίνεται από 51% έως και 74,14%, προβλέπει η πρόσκληση ενδιαφέροντος που συνέταξε το ΤΑΙΠΕΔ.

Η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος θα παραληφθεί σύντομα από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής προκειμένου να συζητηθεί, να εγκριθεί και να προωθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής

προς ψήφιση. Το ΤΑΙΠΕΔ, πάντως, θεωρεί τα 250 εκατ. ευρώ ως σημείο εκκίνησης των προτάσεων, ενώ ταυτόχρονα προβλέπει ότι η σχετική διαδικασία θα εξελιχθεί σε τρεις φάσεις, στη διάρκεια των οποίων το Ταμείο θα έχει και το αποκλειστικό δικαίωμα να αλλάξει όρους της σχετικής σύμβασης διάθεσης. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις και ειδικότερα στην πρώτη φάση τα ενδιαφερόμενα μέρη θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και την επιλογή των ενδιαφερόμενων μερών όσοι επιλεγούν θα κληθούν να υποβάλουν τις δεσμευτικές προσφορές. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα αλλά και Ενώσεις (συμπεριλαμβάνονται και σχήματα με μορφή κοινοπραξίας) εφόσον βέβαια πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπει η πρόσκληση.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ και για σύμβαση που έχει υπογραφεί με την Cosco και ειδικότερα για τη συμφωνία συμβιβασμού. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η συμφωνία συμβιβασμού πρόκειται να υποβληθεί στη Βουλή των Ελλήνων προς έγκριση και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο Συμβιβασμός ΣΕΠ, ο οποίος έχει αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της ΟΛΠ, αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. - See more at: http://www.moneypro.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/89872/Default.aspx#sthash.gxfDMkWC.dpuf

Keywords
Τυχαία Θέματα