Ολοκληρώθηκε η άσκηση “Houras 2015” στην Αίγυπτο

Επέστρεψε πριν από λίγη ώρα στη βάση της, στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, η ελληνική αποστολή της 331 Μοίρας Παντός Καιρού «Θησεύς» μετά την εβδομαδιαίας διάρκειας συνεκπαίδευσή της στην Αίγυπτο, στο πλαίσιο της διμερούς αεροπορικής ασκήσεως “Houras 2015”.

Η άσκηση διήρκεσε από την Παρασκευή 29 Μαΐου έως και σήμερα

5 Ιουνίου 2015 και πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Tanta της Αιγύπτου, με τη συμμετοχή δυνάμεων των Πολεμικών Αεροποριών Ελλάδας και Αιγύπτου, στο πλαίσιο υλοποιήσεως του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας 2015 των δύο χωρών.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική ΠΑ συμμετείχε με κλιμάκιο τεσσάρων αεροσκαφών Mirage 2000-5 Mk.2 (από τα οποία το ένα διθέσιο) και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνμικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων της 331 Μοίρας, ενώ από Αιγυπτιακής πλευράς συμμετείχαν τα πτητικά μέσα και το προσωπικό της 82ης Μοίρας με Mirage 2000.


Όπως σημειώνεται και από το ΓΕΑ «Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέσθηκαν αποστολές αναχαίτισης και εναέριας μάχης σε μεικτούς σχηματισμούς». Το προσεχές διάστημα αναμένεται και ανταποδοτική επίσκεψη της Αιγυπτιακής Μοίρας στην Τανάγρα, στο πλαίσιο του προγράμματος «ανταλλαγής Μοιρών» (“Squadron Exchange”).

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα