Ολοκληρώνεται ο προληπτικός έλεγχος στα RF-4E της Πολεμικής Αεροπορίας

Αργά σήμερα το βράδυ ή στη «χειρότερη των περιπτώσεων αύριο το πρωί θα είναι πάλι εν ενεργεία ολόκληρος ο στόλος των φωτοαναγνωριστικών μαχητικών αεροσκαφών RF-4E Phantom II μετά τον προληπτικό τους έλεγχο που διατάχθηκε από το ΓΕΑ, εξαιτίας του χθεσινού ελάσσονος συμβάντος που υπήρξε με την απώλεια αέρος από ένα εκ των ελαστικών του αεροσκάφους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ιστοσελίδος μας, αυτή τη στιγμή το σύνολο του τεχνικού προσωπικού της 348 Μοίρας Τακτικής Αναγνωρίσεως (348 ΜΤΑ),

στην οποία επιχειρεί ο προαναφερθείς τύπος αεροσκάφους στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Αεροπορικής Βάσεως Λαρίσης, έχει «πέσει πάνω» στα δύο εναπομείναντα προς έλεγχο μαχητικά, προκειμένου να τα εξετάσει προς διαπίστωση ή όχι τυχόν προβλημάτων, ώστε εν συνεχεία αυτά να αποδοθούν προς χρήση στο «Επιχειρήσεων» της Μοίρας. Κάτι δηλ.που αναμένεται να γίνει – ως προελέχθη – είτε αργά σήμερα το βράδυ, είτε νωρίς το πρωί, όποια ώρα τελειώσουν την δουλειά τους οι τεχνικοί.

Θυμίζουμε ότι χθες, αεροσκάφος RF-4E της 348 ΜΤΑ, ενώ τροχοδρομούσε στον τροχόδρομο της Αεροπορικής Βάσεως Λαρίσης, με πολλή χαμηλή ταχύτητα (5 Km/h), «υπέστη βλάβη στο σύστημα πέδησης, με αποτέλεσμα τη μικρή εκτροπή και την ακινητοποίησή του εντός του τροχοδρόμου. Tο ΓΕΑ διέταξε προληπτικό έλεγχο σε όλα τα αεροσκάφη ιδίου τύπου, χωρίς να διαπιστωθεί πρόβλημα σε άλλο αεροσκάφος», όπως σημείωνε αεροπορική πηγή. Για το συμβάν αυτό συστήθηκε ειδική επιτροπή από εμπειρογνώμονες που το διερευνά.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα