Ολοι με τα σκέψη στις κάλπες…

Είναι ένα «βασανιστήριο» για την κυβέρνηση αυτή η περίοδος .Τίποτε δεν είναι εύκολο για τον πρωθυπουργό και τους στενούς συνεργάτες του. Αντίθετα κάθε απόφαση της κυβέρνησης έχει να αντιμετωπίσει εντονότατες αντιδράσεις εντός και εκτός Βουλής των πληττόμενων από τις «μεταρρυθμίσεις»κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων .Και δίπλα σ’ αυτό ,ο Αντ .Σαμαράς δεν μπορεί να μην λαμβάνει υπ όψη του τις «ανάγκες»

της ΝΔ εν όψει κρίσιμης εκλογικής μάχης το Μάιο-πράγμα που επιτείνει το άγχος των κυβερνώντων. Είναι ξεκάθαρο ,ότι από εδώ και πέρα και για ένα δίμηνο στην πολιτική σκηνή ό,τι θα συμβαίνει, ό,τι θα λέγεται ,θα είναι επηρεασμένο απ’ τη βαριά σκιά των επικείμενων εκλογών.

Είναι ατύχημα για τη χώρα ,ότι μία επώδυνη περίοδος μεγάλων αλλαγών ,που συνιστούν σε μεγάλο βαθμό ένα βίαιο μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας ,με τις υπογραφές των ξένων δανειστών και της Ελλάδας ,η πολιτική τάξη της χώρας πορεύεται χωρίς δικές της δημιουργικές προτάσεις και επιπλέον μέσα σ ένα πνιγηρό περιβάλλον ,που η ίδια διαμορφώνει με αντι-παραγωγικές, διχαστικές συμπεριφορές των δυνάμεων της .Δεν είναι σε θέση οι πολιτικές δυνάμεις για μια ελάχιστη, στοιχειώδη ,συνεννόηση έστω σε κάποια θέματα δημόσιας εκπαίδευσης ,υγείας ,ή σε ζητήματα ενίσχυσης τομέων έρευνας ,τεχνολογίας ,καινοτομίας ,σε τομείς δηλαδή που συνδέονται άμεσα με κάθε σκέψη ,σχέδιο και προσπάθεια για εθνική ανάπτυξη.

Με τη σκέψη ,λοιπόν ,της κυβέρνησης και όλων των πολιτικών κομμάτων καρφωμένη στις εκλογές του Μαίου ,δεν μπορεί κανείς να περιμένει , ότι θα παραχθεί κάτι το σπουδαίο και εθνικά ωφέλιμο προσεχώς…

Keywords
Τυχαία Θέματα