Κακοκαιρία πλήττει ολόκληρη τη χώρα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα βαθμιαία μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά η πρόγνωση της Παρασκευή από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και στις παράκτιες

περιοχές σποραδικές καταιγίδες οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νότια οπού θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και βαθμιαία γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη κυρίως η ελάχιστη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια και ανατολικά 7 ε 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα ισχυρές. Βαθμιαία από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.

Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βόρειοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα ισχυρές. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν.

Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοιανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 και νωρίς το πρωί τοπικά 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός το βράδυ θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και βαθμιαία γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την πρόγνωση της ΕΜΥ ως την Κυριακή 14.12

Νεφώσεις και αραιές βροχές το επόμενο τριήμερο στη χώρα. Γενικά αίθριος καιρός από το Σαββατοκύριακο. Ελαττώνονται οι βροχές το επόμενο τριήμερο, και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο από το Σάββατο.

Παρασκευή 12/12

Στα δυτικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στα ανατολικά και νότια πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές αλλά βαθμιαία και μέχρι τη νύχτα θα εξασθενίσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 βαθμιαία 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια.

.
Σάββατο 13/12

Στην ανατολική και νότια χώρα τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές το πρωί στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Κυριακή 14/12

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα