Οι ταινίες που θα δείτε στη ΝΕΡΙΤ

Ημ. προβολής: Σάββατο 04.10.14, στις 22.30
«ΤΟ ΚΥΜΑ» (ΤΗΕ WAVE)
Δράμα, γερμανικής παραγωγής 2005
Σκηνοθεσία: Ντένις Γκάνσελ
Παίζουν: Γιούργκεν Βόγκε, Φρίντρικ Λάου, Μαξ Ρίμελτ, Τζένιφερ Ούρλικ
Υπόθεση: Ένα πείραμα που εφαρμόζει ένας προοδευτικός καθηγητής στο πλαίσιο ενός μαθήματος πολιτικής αγωγής, συσπειρώνει απρόσμενα τους μαθητές σε μια κλειστή ομάδα με ιδιαίτερα ιδεολογικά, αλλά και φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά: Η δύναμη μέσω της πειθαρχίας, της ενότητας, της δράσης, είναι το σύνθημά τους. Η βία όμως δεν θα αργήσει

να ξεσπάσει στον κύκλο τους.
Μια ταινία - μάθημα πολιτικής ιστορίας, που φτάνει σε σκοτεινά ανεξερεύνητα σημεία και απενοχοποιεί τον όρο «πολιτικό» σινεμά, μιλώντας με τα πιο απλά λόγια για το τέρας που κρύβουμε μέσα μας.

Ημ. προβολής: Τρίτη 07.10.14, στις 22.00
«ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ» (HOW TO GET RID OF OTHERS)
Σάτιρα, παραγωγής Δανίας 2008
Σκηνοθεσία: Anders Ronnow Klarlund
Παίζουν: Soren Pilmark, Louise Mieritz, Soren Fauli, Lene Tiemroth, Lene Poulsen
Υπόθεση: Η κυβέρνηση της Δανίας υιοθετεί μια πολιτική που στοχεύει στην εξασφάλιση της επιβίωσης του έθνους και σύμφωνα με αυτήν οι πολίτες που θα αποτύχουν να ικανοποιήσουν τα κριτήρια θα αποβάλλονται…

Ημ. προβολής: Τετάρτη 08.10.14, στις 22:00
«ΑΝΕΥ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ» (JUST LIKE HOME)
Κωμωδία, παραγωγής Δανίας 2008
Σκηνοθεσία: Lone Scherfig
Παίζουν: Lars Kaalund, Bodil Jorgensen, Ann Eleonora Jorgensen, Peter Gantzler, Peter Hesse Overgaard
Υπόθεση: Οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης της Δανίας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Πρώτα απ’ όλα τα ατελείωτα έργα που πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης και κάνουν το μέρος να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Τα πράγματα όμως αρχίζουν να παίρνουν την κάτω βόλτα όταν ένας λέκτορας και ενεργός πολίτης, ο Lindy Steen αναφέρει ότι είδε έναν γυμνό άντρα να τρέχει στους δρόμους της πόλης το προηγούμενο βράδυ. Σύσσωμη η συντηρητική κοινωνία της πόλης παθαίνει πανικό με το άκουσμα αυτής της πληροφορίας και το χάος δεν θα αργήσει να έρθει.

Ημ. προβολής: Πέμπτη 09.10.14, στις 22.00
«Ο ΚΟΛΠΟΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ» (THE COVE)
Ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, παραγωγής 2010
Τη δεκαετία του `60, ο Ρίτσαρντ Ο`Μπάρι ήταν παγκοσμίως γνωστός στην εκπαίδευση των δελφινιών, δουλεύοντας στο δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα "Flipper". Καθημερινά ο Ο`Μπάρι ασχολείτο με τα δελφίνια και διασκέδαζε το τηλεοπτικό του κοινό. Μια μέρα όμως, ένα τραγικό συμβάν τον οδήγησε να βάλει ο ίδιος τέλος σε αυτό που είχε δημιουργήσει.
Το ντοκιμαντέρ αφηγείται το πώς ο Ο`Μπάρι, ο σκηνοθέτης Λούι Ψυχογιός και μια ομάδα ακτιβιστών, κινηματογραφιστών και δυτών, ανέλαβαν την μυστική αποστολή να εισχωρήσουν σε έναν μικρό θαλάσσιο κόλπο στην Ιαπωνία, ρίχνοντας έτσι φως σε ένα σκοτεινό και θανάσιμο μυστικό: την αθρόα δολοφονία δελφινιών. Η σοκαριστική ανακάλυψη που έκαναν ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Το ντοκιμαντέρ ξεσκεπάζει όχι μόνο ένα ειδεχθές «έγκλημα», αλλά αποκαλύπτει και μια επικίνδυνη αλήθεια, σχετικά με την επίδραση του ανθρώπου στον πλανήτη μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα