Οι πρώτες φωτογραφίες θυμάτων της πτήσης της Air Algerie

Γυναίκες από τον Λίβανο κάθονται και περιμένουν να μάθουν για τον εντοπισμό των 110 επιβαινόντων και των έξι μελών του πληρώματος της πτήσης AH 5017 της Air Algerie, με το αεροπλάνο να έχει συντριβεί στην περιοχή Γκόσι του Μαλί κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο. Εκεί που βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους και περιμένουν να εντοπιστούν και τα θύματα της μοιραίας πτήσης, με τις πρώτες φωτογραφίες τους να δίνονται στη δημοσιότητα.

Το ίδιο περιμένουν και οι υπόλοιποι συγγενείς των επιβαινόντων. Για τις γυναίκες, που φαίνονται και

στο βίντεο να κλαίνε από την αγωνία τους και από τη θλίψη τους, είναι ένα παιχνίδι νεύρων. Ιδίως όταν δείχνουν τις φωτογραφίες των δικών τους ανθρώπων, που επέβαιναν στη μοιραία πτήση, οι οποίες είναι και οι πρώτες που δίνονται στη δημοσιότητα. Την ίδια ώρα, ο Ζιλμπέρ Ντιεντέρ, στρατηγός της Μπουρκίνα Φάσο έκανε λόγο για εικόνες φρίκης που αντίκρισαν οι ομάδες έρευνας: «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε περαιτέρω πληροφορίες για την τύχη των επιβατών, αλλά οι ομάδες μας εργάζονται σκληρά» και πρόσθεσε: «Βρήκαν ανθρώπινα μέλη και τα συντρίμμια του αεροπλάνου ήταν εντελώς καμένα και διασκορπισμένα» δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press.

Αν και αρχικά, από τους 110 επιβάτες θεωρείτο πως περίπου οι 20 ήταν Λιβανέζοι, τελικά, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία στο μοιραίο αεροσκάφος που απογειώθηκε από τη Μπουρκίνα Φάσο με προορισμό το Αλγέρι, επέβαιναν οκτώ άτομα με καταγωγή από τον Λίβανο.

Το πεντάχρονο κοριτσάκι που εικονίζεται στην φωτογραφία είναι μία από τους επιβαίνοντες.

«Δεν ξέρουμε τίποτα ακόμα, απλά ακούσαμε από τις ειδήσεις ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε… Δεν ξέρουμε», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια λίγα λεπτά μετά την είδηση πως το σήμα του αεροσκάφους είχε χαθεί, η κουνιάδα της επιβάτιδος Randa Daher, Amina Daher. Η τελευταία περίμενε με αγωνία να μάθει τις εξελίξεις για το αεροσκάφος της Air Algerie. Σε αυτό επέβαιναν η νύφη της και η εγγονή της.

Σε διπλανό χωριό, ο Radwan Khalil, συγγενής του Λιβανέζου επιβάτη Najwa Zayat δήλωσε στο πρακτορείο: «Ο αδερφός του αγνοούμενου ετοιμάζεται να πάει στο Μάλι όσο το δυνατόν συντομότερα».

Ο πατέρας Manji Hasan και τα παιδιά του (πάνω) που επιβιβάστηκαν στη μοιραία πτήση AH 5017 του αεροσκάφους που συνετρίβη σε ερημική περιοχή του Βόρειου Μάλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα