Οι γυναίκες με την Όλγα στην πρώτη γραμμή

Μια διαφορετική βραδιά διοργάνωσε στο Θέατρο Αλίκη η Όλγα Κεφαλογιάννη. Μια βραδιά, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, όπου δεν ακούστηκαν τα συνηθισμένα προεκλογικά λόγια. Οι καλεσμένες της Υπουργού Τουρισμού και υποψήφιας στην Α' Αθήνών με τη Νέα Δημοκρατία, μίλησαν για τη σύγχρονη Ελληνίδα, για την καριέρα, τον κοινωνικό

της ρόλο αλλά και την πολιτική στην Ελλάδα του 2015.

Στην εκδήλωση “Οι Γυναίκες Συζητούν”, είδαμε 5 δυναμικές γυναίκες να κάθονται επί σκηνής και να μιλάνε για όσα απασχολούν τους τομείς δραστηριότητάς τους αλλά και με στόχο να εμπνεύσουν το ακροατήριο – πλήθους γυναικών – να προχωρούν με θάρρος προς την κατάκτηση στόχων.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη κάλεσε τις γυναίκες να “καταρρίψουν τα στερεότυπα και να δημιουργήσουν νέα πρότυπα", όπως χαρακτηστικά είπε, σε κάθε τομέα.

Στην συζήτηση συμμετείχαν η Άννυ Ηλιοπούλου - Εκδότρια του Αθηνοράματος, η Βάσω Κόλλια - Γενική Γραμματέας Ισότητας, η Κατερίνα Σάββα - Διευθύνουσα της εταιρείας The Newtons Laboratory, και η Δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου, που συντόνισε τη βραδιά.

Στη γεμάτη από γυναίκες αίθουσα του Θεάτρου βρέθηκαν και έκαναν μια σύντομη παρέμβαση οι Χριστιάνα Καλογήρου - Υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, η Νίκη Κεραμέως - Υποψήφια Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, η Ρόδη Κράτσα - πρώην Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Ζέτα Μπέλλου-Παπακωνσταντίνου - Υποψήφια στην Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Γυναίκα στη σύγχρονη Ελλάδα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ξεκίνησε την παρέμβασή της, μιλώντας για τη θέση της γυναίκας στην Ελλάδα του σήμερα και του αύριο και εξέφρασε τη σιγουριά ότι οι Ελληνίδες θα παίξουν ακόμα πιο δυναμικό και καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας. Κάλεσε τις γυναίκες να ναι παρούσες στις εξελίξεις και να μη διστάζουν παρά τις δυσκολίες που μπορεί ο πολύμορφος ρόλος τους να συναντά.

“Σήμερα θα μιλήσουμε για τη σύγχρονη Ελληνίδα, για την καριέρα, τον κοινωνικό της ρόλο αλλά και την πολιτική στην Ελλάδα του 2015. Οι γυναίκες στην Ελλάδα έχουμε δώσει διαχρονικά πολλές μάχες. Μέσα στην ελληνική κοινωνία, η οποία χαρακτηριζόταν από πατριαρχικά σύνδρομα η γυναίκα απέδειξε ότι η συμβολή της στην οικογένεια, στην κοινωνία, στο εργασιακό περιβάλλον και στην πολιτική είναι καθοριστική.Ανάμεσά μας βλέπω δυναμικές παρουσίες, οι οποίες με πολλές θυσίες, βίωσαν την Ελλάδα της κρίσης και σήμερα βγαίνοντας από αυτή, είναι πιο δυνατές, πιο συνειδητοποιημένες, με ξεκάθαρους και σαφείς στόχους για το μέλλον”.

Γυναίκα στη διεθνή σκηνή

Η Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε εκτενώς στο διεθνή ρόλο της σύγχρονης γυναίκας και σ’ αυτόν που μπορεί αυτή να παίξει στη διαμόρφωση του διεθνούς πεδίου.

“Ο ρόλος της γυναίκας πιστεύω ότι θα αλλάξει την ιστορία, θα ανατρέψει τις κοινωνικές στρεβλώσεις οι οποίες την ήθελαν αποστασιοποιημένη από τις διαδικασίες λήψης των σημαντικών αποφάσεων. Η γυναίκα στη σύγχρονη Δημοκρατία έπρεπε να καταρρίψει μύθους και στερεότυπα. Η εξέλιξη της κοινωνίας, η μόρφωση και η πολύπλευρη παιδεία, πράγματα που κατέκτησε η σύγχρονη γυναίκα στον Δυτικό κόσμο, κατέρριψαν τους μύθους και επέτρεψαν εν πολλοίς ίσα δικαιώματα”.

Γυναίκα και αποφάσεις για το μέλλον

Η Όλγα Κεφαλογιάννη έδωσε το στίγμα του ρόλου της σύγχρονης γυναίκας τόσο στο επόμενο Κοινοβούλιο, όσο και σε κάθε μάχη για τη χώρα την επομένη των εκλογών.

“Θέλω να πιστεύω ότι το νέο Κοινοβούλιο, θα είναι περισσότερο ώριμο να διαχειριστεί τις τύχες του ελληνικού λαού, με υψηλή ποιότητα πολιτικού ήθους. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνω, ότι η ελληνική κοινωνία, και εσείς αγαπημένες μου φίλες, πρέπει να κατανοήσετε ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται. Όλα τα διεκδικούμε και τα κερδίζουμε. Δίνουμε μικρές, ή μεγάλες μάχες. Στη δουλειά, στην οικογένεια, στις πολιτικές μας επιλογές. Η ψήφος στις 25 Ιανουαρίου ενέχει την ευθύνη της συναπόφασης για το μέλλον. Εσείς, με τις επιλογές σας όχι μόνο στο κόμμα αλλά και στα πρόσωπα, θα διαμορφώσετε το μέλλον της χώρας. Εσείς αποφασίζετε”, κατέληξε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Keywords
Τυχαία Θέματα