Οι δολοφόνοι του δημάρχου στο Παγγαίο συνεχίζουν να πληρώνονται

Με ένα περιστατικό ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο ελληνικό Δημόσιο ασχολείται η Wall Streetr Journal, η οποία αναφέρεται στη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου το 2009 και υποστηρίζει πως οι δολοφόνοι του συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά από τον δήμο.

Σε δημοσίευμα της, η WSJ αναφέρεται στη δολοφονία του δημάρχου Τριαντάφυλλου Κακούδη από δύο δημοτικούς υπαλλήλους 50 και 51 ετών, οι οποίοι πυροβόλησαν με αυτόματα όπλα τον δήμαρχο προκειμένου να καλύψουν μια «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του δήμου. Το παράδοξο ωστόσο είναι,

πως τρία χρόνια μετά την καταδίκη και την φυλάκιση τους σε 17 χρόνια κάθειρξης, οι δύο άνδρες δεν έχουν απολυθεί ακόμη και δεν έχουν σταματήσει να πληρώνονται, επειδή το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο δεν έχει ακόμη συνεδριάσει.

«Οι δανειστές, οι οποίοι έχουν χορηγήσει δύο πακέτα στήριξης στην Ελλάδα και ετοιμάζουν και το τρίτο, έχουν ζητήσει από την χώρα να αλλάξει τον δημόσιο της τομέα και να απολύσει αρκετούς εργαζόμενους οι οποίοι είναι ακατάλληλοι. Η περίπτωση του Παγγαίου ωστόσο, δείχνει ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει», αναφέρει η WSJ.

Κλείνοντας, η εφημερίδα επισημαίνει πως «Η ελληνική κυβέρνηση έχει από καιρό εμποδίσει τις αλλαγές που θέλουν οι δανειστές στον δημόσιο τομέα, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις από το εκλογικά σώμα και τα εργατικά συνδικάτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα