Οι απίστευτοι διάλογοι στη Βουλή και η στενοχώρια του Δραγασάκη

Εκπληκτικές ατάκες έγιναν χθες το βράδυ στη Βουλή κατά την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη. Η κίνηση του κ. Παφίλη να περιλάβει στην κριτική του και τον ΣΥΡΙΖΑ ενόχλησε ιδιαιτέρως τον προεδρεύοντα εκείνη την ώρα Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι όταν ανεβαίνει στην έδρα του προεδρείου ξεχνάει να αποβάλλει τον κομματικό

μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ. Έλαβε ωστόσο απάντηση από τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω.

Όλα άρχισαν όταν ο κ. Παφίλης αναφέρθηκε στην ομιλία του κ. Τσίπρα στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκρυψε από το ακροατήριο ότι θα τους επιβάλλει φορολογία «στις επιχειρήσεις ύψους 45%... Γιατί δεν τους λέγατε να σας φορολογήσουμε 45%;» με αποτέλεσμα να πεταχτεί ο κ. Αδωνης Γεωργιάδης και να πει: «Δεν είναι μαρτυριάρηδες» και να επικρατήσει ένταση στα έδρανα.

Ο κ. Παφίλης συνέχισε «Θα ηρεμήσετε; Εγώ διαβάζω την ομιλία. Δεν ξέρω αν την έχετε διαβάσει. Εδώ στην Ελλάδα -λέει- την ιδιωτική πρωτοβουλία την εκτοπίζει το καρτέλ. Νοθεύει τους κανόνες της αγοράς». Άκουσον! «Εμείς θα τους επαναφέρουμε». Τι είναι αγορά; Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Καπιταλιστική αγορά χωρίς κανόνες. Αυτός είναι ο νόμος! Νόμιζα ότι διάβαζα ομιλία του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Ακριβώς! Τα ίδια δεν λένε και αυτοί;» με τον υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ να σχολιάζει για την αξιωματική αντιπολίτευση « Έχουμε στείλει συμβούλους. Μην αγχώνεστε».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην συνέχεια υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «Και επειδή η Νέα Δημοκρατία νιώθει μεγάλη πίεση τώρα με αυτές τις κωλοτούμπες και με την εγκατάλειψη οποιονδήποτε διακηρύξεων έχετε κάνει, για αυτό σας επιτίθεται και για πράγματα, τα οποία δεν διακηρύσσατε καν ότι θα κάνετε» με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει τον εξής διάλογο:

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Ενώ εσάς σας χαϊδεύει.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Το ποιον χαϊδεύει, το γνωρίζει ο καθένας πολύ καλά.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Το βλέπουμε εδώ.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Τα χάδια δεν γίνονται με λόγια.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: Υπάρχει έρωτας τεράστιος. Στα μάτια σας κοιτάνε!

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Όποιος, λοιπόν, κάνει συμφωνίες με όλους αυτούς -αφού με προκαλείτε- και πάει στο Τέξας και μιλάει στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και κάνει δήλωση μετανοίας και υποταγής στον ιμπεριαλισμό, φωνάζει εδώ μέσα για να κρύψει αυτή του την υποχώρηση. Και δεν είναι απλά υποχώρηση, είναι πλήρης ενσωμάτωση. Αυτή είναι μια παγίδα για τον ελληνικό λαό. Όμως, ήρθατε αργά. Το έχουν κάνει άλλοι αυτό και έχει χρεοκοπήσει στη συνείδηση και του λαού και της ανθρωπότητας.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Υπουργός Υγείας): Στα πρακτικά μπορείτε να καταθέσετε την ομιλία του κ. Τσίπρα;

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Δεν την έχετε;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Υπουργός Υγείας): Δεν την έχω.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Μα, τι Υπουργός είστε τότε;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Υπουργός Υγείας): Μην μας την κρύβετε!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Το Προεδρείο δεν σχολιάζει τον ενθουσιασμό του κ. Γεωργιάδη μετά την ομιλία του κ. Παφίλη.

Το λόγο έχει ο κ. Κουκουλόπουλος.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ (Υπουργός Υγείας): Και τη στενοχώρια σας, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Είναι βαρετή καμμιά φορά εδώ η δουλειά.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Μπορείτε να κάνετε όποια σχόλια θέλετε από το Προεδρείο. Είναι δικαίωμά σας. Εγώ, σε τελευταία ανάλυση, είμαι ο τελευταίος που δεν θα τα επέτρεπα. Επιτρέπω και πολιτικά σχόλια. Απλώς, ήθελα να πω σε όλους εσάς ότι ο ενθουσιασμός του κ. Γεωργιάδη είναι εύλογος, γιατί με 27% έπρεπε να έχει πέσει η Κυβέρνηση δέκα φορές αλλά μάλλον βγαίνει πιο στέρεα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Το Προεδρείο σταματάει τα σχόλιά του.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ (Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας): Να μην υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις.

Ι.Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα