"Όχι" στο ξεπάγωμα των πλειστηριασμών από τους τραπεζίτες

Ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στο Μέγαρο Μαξίμου στη σύσκεψη συζητήθηκε ακόμη η πορεία μετά τα stress test που ήταν πολύ επιτυχής εξέλιξη και ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση της οικονομίας

Από την πλευρά των τραπεζών, στη

συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Μιχάλης Σάλλας (Πειραιώς), Δημήτρης Μαντζούνης (Alpha Bank), Αλέξανδρος Τουρκολιάς (Εθνική), Χρήστος Μεγάλου (Eurobank) ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης ήταν παρόντες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Κώστας Σκρέκας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Μιχάλης Σάλλας πραγματοποίησε δηλώσεις λέγοντας ότι οι τράπεζες είναι έτοιμες σε τεχνικό επίπεδο ώστε πολύ γρήγορα να θέσουν σε εφαρμογή τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια. Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς είπε χαρακτηριστικά

"Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας με δεδομένο ότι οι αναπτυξιακοί ρυθμοί το 2015 θα κινούνται σε επίπεδα άνω του 2%"

Στο θέμα των πλειστηριασμών η θέση των τραπεζιτών είναι ενάντια στο ξεπάγωμά τους με τον Μιχάλη Σάλλα να αναφέρει "δεν βλέπω να προχωρούν οι πλειστηριασμοί" σημειώνοντας ότι οι τράπεζες δεν θέλουν να φορτωθούν χαρτοφυλάκια των 70.000 ή των 100.000 ευρώ. Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας και τη συμφωνία του για το προωθούμενο από την κυβέρνηση πλαίσιο ρύθμισης των κόκκινων δανείων που ανέρχονται σε 80 δις ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα