Ομπάμα: "Η σκιά του ρατσισμού βαραίνει ακόμα τις ΗΠΑ"

Έπειτα από 50 χρόνια μετά την αιματηρή επίθεση αστυνομικών εναντίον διαδηλωτών που ζητούσαν ίσα δικαιώματα για την αφροαμερικανική κοινότητα στην Αλαμπάμα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, παραβρέθηκε στην επέτειο της Σέλμα και μίλησε για τον αγώνα των Αφροαμερικανών.

«Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να τιμήσουμε το θάρρος των απλών Αμερικανών», δήλωσε ο Ομπάμα, τονίζοντας πως πρέπει να αναγνωριστεί

το γεγονός ότι μία ημέρα που να τιμά τα μέλη της αφροαμερικανικής κοινότητας δεν είναι αρκετή.

«Το κοινό λάθος είναι ότι ο ρατσισμός δεν υφίσταται πια. Η σκιά του ρατσισμού ακόμα βαραίνει τη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόμενος στα φονικά περιστατικά στο Φέργκιουσον και το Κλίβελαντ.

«Οι πολίτες σε Φέργκιουσον, Νέα Υόρκη και Κλίβελαντ απλώς θέλουν το ίδιο πράγμα που ήθελαν οι νέοι, οι οποίοι έκαναν την πορεία τότε. Την προστασία από το νόμο», συμπλήρωσε.

«Εξαιτίας αυτού που έκαναν οι πόρτες της ευκαιρίας είναι ανοιχτές για όλους τους Αμερικανούς», πρόσθεσε ο Ομπάμα, τονίζοντας ότι αυτή η γενιά νέων ανθρώπων μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για τον τόπο, εκεί όπου «οι αδύναμοι μπορούν να μετατραπούν σε ισχυρούς».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, την οποία παρακολούθησε και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ο Ομπάμα είπε: «Πενήντα χρόνια μετά τη "Ματωμένη Κυριακή", η πορεία μας δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αλλά πλησιάζουμε στο τέλος».

Keywords
Τυχαία Θέματα