Ο Ξυδάκης λέει "όχι" στην αύξηση των εισιτηρίων στα μουσεία

Σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας που ήδη επεξεργάζεται τα δεδομένα για την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων για την είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία.

Στο πλαίσιο αυτό δεν προβλέπεται οριζόντια αύξηση, αλλά γίνεται μελέτη ανά ομάδες χωρών-μουσείων. Παράλληλα θα αναπτυχθεί νέα πολιτική ενιαίων εισιτηρίων, τόσο για τον μαζικό τουρισμό, που παρουσιάζει αύξηση τα τελευταία χρόνια , όσο και για τους

μεμονωμένους επισκέπτες. "Η λελογισμένη αύξηση της τιμής των εισιτηρίων ιδιαίτερα σε χώρους, στους οποίους έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες επισκεψιμότητας, καθώς και η ανάπτυξη της πολιτικής των ενιαίων εισιτηρίων αποτελεί μέτρο με άμεσο οικονομικό αντίκτυπο" τονίζει ο κ. Ξυδάκης,.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, σχετικά με το ενδεχόμενο θέσπισης ενιαίου εισιτηρίου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Όπως σπεύδει να υπογραμμίσει ο αναπληρωτής υπουργός, κατά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή της νέας πολιτιστικής πολιτικής της εξωστρέφειας με όρους βιωσιμότητας, θα διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση ή έστω η πρόσβαση με προνομιακούς όρους στις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι).

Η κάρτα πολιτισμού κατά τη μελέτης έδειξε ότι αποτελεί μάλλον ένα γραφειοκρατικό εμπόδιο για κάποιες ομάδες πληθυσμού, αναφέρει ο κ. Ξυδάκης, κυρίως για τους ηλικιωμένους και έχει ένα κόστος περίπου 2 ευρώ. Το υπουργείο επεξεργάζεται στατιστικά στοιχεία και το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμο να θεσμοθετήσει ένα αδιάβλητο, ρεαλιστικό καθεστώς, τονίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα