Ο Τζορτζ Πελεκάνος και "Το δίδυμο"!

Στα ράφια των βιβλιοπωλείων ολόκληρης της χώρας βρίσκεται πλέον το νέο βιβλίο του πιο γνωστού Ελληνοαμερικανού συγγραφέα.

Ο Τζορτζ Πελεκάνος με εκατομμύρια θανατικούς θαυμαστές έχει εδώ και χρόνια «σκαρφαλώσει» στις πρώτες θέσεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων με τελευταίο βιβλίο του, «Το δίδυμο», που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Μάλιστα ο Τζορτζ Πελεκάνος, το απόγευμα της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου, στις 19:00, θα βρίσκεται στην Αθήνα καλεσμένος της Στέγης Γραμμάτων

και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Λέξεις και Σκέψεις». Εκεί θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο και θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο Μαριλένα Αστραπέλλου για τη σχέση του με την Ελλάδα, αλλά και με την Αμερική που σκιαγραφεί μέσα από τα βιβλία και τα σενάριά του. Η επίσκεψη όμως ενός από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς τις γενιάς του δεν σταματά εκεί, αφού την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, από τις 18:00 έως τις 20:00 στο βιβλιοπωλείο IANOS για συναντηθεί με αναγνώστες των βιβλίων του και να τους υπογράψει «Το δίδυμο».

Λίγα λόγια για "Το δίδυμο"

Ο Σπίρο Λούκας επιστρέφει στο μέχρι στιγμής πιο εκρηκτικό θρίλερ ενός από τους πλέον αγαπημένους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων της Αμερικής.
Η δουλειά φαντάζει αρκετά απλή: να ανακτήσει τον πολύτιμο πίνακα –Το δίδυμο– που έκλεψε από την Γκρέις Κινκέιντ ο πρώην φίλος της. Ο Σπίρο Λούκας ειδικεύεται σε τέτοιου είδους υποθέσεις: βρίσκει ό,τι εξαφανίζεται και μάλιστα διακριτικά. Όμως η Γκρέις θέλει κάτι ακόμα. Ζητάει από τον Λούκας να βρει τον άντρα που την εξευτέλισε – έναν βίαιο εγκληματία με μια μικρή συμμορία που τον ακολουθεί τυφλά. Ο Λούκας γνωρίζει πώς να πετυχαίνει τον στόχο του, είτε πρόκειται για έναν κυνηγημένο κλέφτη είτε για μια παντρεμένη γυναίκα.

Ξαφνικά βρίσκεται μπλεγμένος σε μια καυτή, παθιασμένη ερωτική σχέση που ξέρει ότι δεν πρόκειται να διαρκέσει, ενώ ταυτόχρονα κυνηγά έναν επικίνδυνο κακοποιό που δεν έχει τίποτα να χάσει. Κάθε άνθρωπος έχει μια σκοτεινή πλευρά – όταν όμως ο Σπίρο Λούκας βρεθεί αντιμέτωπος με τη δική του, ίσως τελικά και να καταστραφεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα