Ο συγκυβερνήτης του Airbus αποκαλούσε τον εαυτό του "Ιπτάμενο Άντι"

Κανείς δεν μπορεί ακόμα να καταλάβει πως ο Andreas Lubitz έφτασε στην απόφαση να ρίξει το Airbus 320 της Germanwings στις Άλπεις και να σκοτώσει 149 ανθρώπους.

Η επικρατέστερη εκδοχή είναι πως είχε ψυχολογικά προβλήματα και θέλησε να αυτοκτονήσει. Αλλά ακόμη τίποτα δεν έχει αποκλειστεί. Το σενάριο της τρομοκρατίας παραμένει ανοιχτό.

Ο 28χρονος πιλότος είχε βραβευτεί για τις εξαιρετικές του πτητικές ικανότητες. Σύμφωνα με την Daily Mail

αποκαλούσε τον εαυτό του "ιπτάμενο Άντι (Flying Andy), ενώ όπως γράφει η Telegraph οι φίλοι του τον αποκαλούσαν «tomato Andi», εξαιτίας του γεγονός πως είχε δουλέψει ως αεροσυνοδός, στη Lufthansa για περισσότερο από ένα χρόνο, πριν γίνει δεκτός ως πιλότος.

Κανείς απ’ όσους τον γνώριζαν δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο ήρεμος και αθλητικός νεαρός πήρε ένα αεροπλάνο γεμάτο αθώους και το έριξε στις Άλπεις.
Γιος ενός τραπεζίτη και μιας μουσικού (στην τοπική προτεσταντική εκκλησία), ο 28χρονος είχε από μικρός αγάπη στα αεροπλάνα και από τα 14 ήταν ερασιτέχνης πιλότος.

Ο Habibalah Hassani, ιδιοκτήτης πιτσαρίας στο Ντίσελντορφ, πολύ κοντά στο διαμέρισμα του Λούμπιτς, θυμάται πως πολύ συχνά τον έβλεπε με μια κοπέλα.

Οι παππούδες του ζούν στο Neuburg ab der Donau και τους επισκεπτόταν συχνά. Οι γείτονές τους τον θυμούνται σαν ένα καλό, ευγενικό αγόρι, που ήταν "κλειστό" και επιφυλακτικό με τους ξένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα