Ο Στρατηγός Κωσταράκος αιφνιδιαστικά ενεργοποίησε την άσκηση "Πυρπολητής"

Την τελευταία ημέρα της εβδομάδος και λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, με ένα σημαντικό τμήμα των μονάδων να έχει το προσωπικό τους με τη Χριστουγεννιάτικη άδεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, αποφάσισε αιφνιδιαστικά σήμερα την διενέργεια ασκήσεως «Πυρπολητής» ενεργοποιώντας τμήμα του Βορείου τομέα της Δυνάμεως Ταχείας Αντιδράσεως, που τελεί υπό τη διοίκησή του. Η άσκηση είναι σε εξέλιξη ως αυτήν την ώρα.

Πιο

συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί στις 09:00, με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δυνάμεως Ταχείας Αντιδράσεως («Δ») του Βορείου τομέα, με σκοπό την πραγματοποίηση διεξαγωγής αεροκινήτου ενεργείας καθώς και ανάπτυξη τμήματος ορεινών καταδρομών στην ευαίσθητη περιοχή Πρεσπών. Στην άσκηση συμμετείχε μία διμοιρία Καταδρομέων της Β’ Μοίρας Καταδρομών, τέσσερα μεταφορικά ελικόπτερα UH-1H Huey του 3ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (3ο ΤΕΑΣ), που είχαν ως συνοδεία τους δύο επιθετικά ελικόπτερα AH-64A+ Apache του 1ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων (1ο ΤΕΕΠ). Ταυτόχρονα δόθηκε εντολή για ενεργοποίηση του Συστήματος Αεραμύνης της χώρας με συμμετοχή του συνόλου των μονάδων με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση των χρόνων αντίδρασης.

Επί των ανωτέρων τρεις παρτατηρήσεις.

Πρώτον, πρόκειται για την ενδέκατη αιφνιδιαστική ενεργοποίηση της Δυνάμεως Ταχείας Αντιδράσεως του ΓΕΕΘΑ, από τον Στρατηγό Κωσταράκο, εντός του 2013. Τούτη μάλιστα έγινε την τελευταία ημέρα της εβδομάδος και παραμονές Χριστουγέννων με το μεγαλύτερο σχεδόν τμήμα του προσωπικού των μονάδων να είναι σε άφεια.

Δεύτερον, η επιλογή των Πρεσπών δεν είναι τυχαία και έρχεται μία σχεδόν εβδομάδα μετά το θλιβερό περιστατικό της δολοφονίας ενός αστυνομικού στην περιοχή από «λαθροψαράδες» με Καλάσνικωφ.

Τρίτον, το Σύστημα Αεραμύνης ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά αιφνιδιαστικά με τη συμμετοχή των S-300, ακριβώς μία εβδομάδα μετά την επιτυχή πρώτη εκτέλεση της βολής από μέρους τους.

Ασφαλώς τέτοιες… «συμπτώσεις» δεν είναι τυχαίες.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα