Ο Σαμαράς "βλέπει" Μέρκελ και Γιούνκερ

Του Γιώργου Σιαδήμα

Στη Ρίγα της Λετονίας μεταβαίνει Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί τόσο με την Άνγκελα Μέρκελ, όσο και με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως είναι φυσικό ο Αντώνης Σαμαράς

στο τετ α τετ που θα έχει με την Γερμανίδα καγκελάριο θα αναφερθεί και στην επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές πως το ΕΛΚ θα ζητήσει από τον πρόεδρο της ΝΔ να την στηρίξει στη Βουλή.

Εξάλλου πριν από λίγα 24ωρα διαψεύστηκε με επίσημο τρόπο από την Συγγρού πως υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά - Μέρκελ.

Στο ίδιο μήκος κύματος θα είναι και η συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ που έχει εικόνα για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς για ακόμη μια φορά θα επισημάνει πως τα μέτρα που διαρρέονται είναι πολύ πιο σκληρά από όσα είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση του και δεν μπορεί να στηρίξει τόσο υφεσιακά μέτρα. Η υπόθεση όμως είναι πως θα αντιδράσουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που τυγχάνουν μάλιστα και στελέχη του ΕΛΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα