Ο Παπανδρέου δεν πήγε στη Βουλή γιατί είχε… γυμναστήριο

Του Χάρη Παπαβασιλείου-Εφημερίδα Παραπολιτικά

Απόγευμα Μεγάλης Δευτέρας και στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκινούσε η μαραθώνια συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε η χώρα στο Μνημόνιο το 2010. Από τα πλέον κεντρικά πρόσωπα στη συζήτηση ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, o πρώην πρωθυπουργός και πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που κέρδισε τις εκλογές του 2009 με ένα θριαμβευτικό 44% και μερικούς μήνες μετά από το Καστελλόριζο ανήγγειλε την είσοδο της Ελλάδας στους μηχανισμούς του Μνημονίου, γεγονός που σήμαινε ταυτόχρονα την ενεργό παρουσία -για πρώτη φορά- του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα εσωτερικά μιας ευρωπαϊκής χώρας… Ωστόσο, την ώρα που η Ολομέλεια γινόταν πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης, ακόμα και σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν βρισκόταν στο γραφείο του στο Κοινοβούλιο (το οποίο δεν έχει εγκαταλείψει ακόμα), για να την παρακολουθήσει από το κλειστό κύκλωμα. Δεν ήταν καν στο σπίτι του ή σε κάποιον άλλο χώρο από όπου είχε τη δυνατότητα να ακούσει όσα έλεγαν για αυτόν οι πολλοί επικριτές και οι -απειροελάχιστοι- υπερασπιστές του.

Η σύζυγος του Γιώργου Παπανδρέου, Άντα, στα εγκαίνια του γυμναστηρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα του κ. Παπανδρέου έγραφε πως το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας ήταν αφιερωμένο στην εκγύμναση του άριστα διατηρημένου για τα 63 χρόνια του πρώην πρωθυπουργού σώματός του. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γύρω στις 8 το βράδυ βρισκόταν σε ένα πολύ γνωστό γυμναστήριο στην Κάτω Κηφισιά, το «Α2Ζ The Fit Lab», το οποίο δεν είναι, όπως τα περισσότερα, γεμάτο με μηχανήματα για ασκήσεις κάθε μέρους του σώματος, ατέλειωτους διαδρόμους κ.λπ., αλλά… ειδικεύεται σε συγκεκριμένα προγράμματα. Οι λιγοστοί πελάτες του τον είδαν να μπαίνει χαμογελαστός, ευδιάθετος και ευγενής, όπως πάντα, χαιρετώντας τους έναν προς έναν και, φυσικά, τον προσωπικό του γυμναστή.
Φορώντας μια εντυπωσιακή φόρμα και την τελευταία λέξη της μόδας σε αθλητικά παπούτσια, ξεκίνησε το ζέσταμα με πολλούς κοιλιακούς, τους οποίους έκανε με διάθεση και στυλ… έφηβου. Στη συνέχεια τον παρέλαβε ο γυμναστής του και πήγαν στον χώρο του Spinning, όπου οι ασκούμενοι εκγυμνάζονται σε στατικά ποδήλατα, συνοδεία έντονης μουσικής, σε ένα πρόγραμμα που ξεκινά αργά και η κατάληξή του είναι ένας τρελός ρυθμός στα πετάλια.
Το συγκεκριμένο γυμναστήριο, εκτός από προγράμματα Spinning, διαθέτει και «Ζώνη εκγύμνασης»… Είναι μια επίσης δύσκολη μέθοδος γυμναστικής, που, αν και απευθύνεται σε όλους, δίνει τη δυνατότητα στους πιο προχωρημένους, με τη βοήθεια πάντοτε προσωπικού γυμναστή, να κάνουν πολύ εξειδικευμένες ασκήσεις για την ενδυνάμωση του μυϊκού τους συστήματος. Προφανώς ο κ. Παπανδρέου έκανε και ένα πέρασμα από εκεί, προκειμένου να ολοκληρώσει τον κύκλο της ημερήσιας άσκησής του. Το εντυπωσιακό είναι πως καθ’ όλο το διάστημα που ο πρώην πρωθυπουργός βρισκόταν στο γυμναστήριο δεν ενδιαφέρθηκε να παρακολουθήσει τη ζωντανή μετάδοση της συζήτησης που γινόταν στη Βουλή. Πιθανότατα γιατί οι άνθρωποί του παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση και αν προέκυπτε κάτι πολύ σημαντικό θα τον ενημέρωναν. Ή ενδεχομένως επειδή ήξερε από την αρχή ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
Αυτό που έκανε εντύπωση σε όσους βρίσκονταν την ίδια ώρα με εκείνον στο γυμναστήριο ήταν η ώρα που επέλεξε για γυμναστική ο κ. Παπανδρέου, που, όπως γνωρίζουν οι ειδικοί, δεν είναι και η καλύτερη της ημέρας για αυτό τον σκοπό. «Συνήθως τέτοια ώρα έρχονται όσοι είναι πολύ απασχολημένοι την υπόλοιπη ημέρα και το μοναδικό κενό τους είναι όταν βραδιάζει», λέει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» έμπειρος γυμναστής άλλου μεγάλου γυμναστηρίου.

ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ

Πελάτης του συγκεκριμένου γυμναστηρίου, που βλέπει τουλάχιστον δυο-τρεις φορές την εβδομάδα τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει Spinning, μας αποκάλυψε ότι ο πρώην πρωθυπουργός μέχρι πρόσφατα επισκεπτόταν και ένα άλλο κέντρο εκγύμνασης στην περιοχή. Πρόκειται για το «Mega Gym», που βρίσκεται επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς, όμως είναι πολύ μεγαλύτερο και με αρκετά περισσότερο κόσμο, κάτι που δεν αρέσει στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος προτιμά μεγαλύτερη διακριτικότητα. Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι, μπορεί ο κ. Παπανδρέου, προκειμένου να είναι συνεπής στο ραντεβού του με τον γυμναστή του, να έχασε ένα σημαντικό μέρος από την έναρξη της συνεδρίασης της Βουλής, μάλλον όμως πρόλαβε να παρακολουθήσει από τηλεοράσεως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της. Οι ομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των πολιτικών αρχηγών ξεκίνησαν μετά τις 10.30 το βράδυ και κράτησαν ως τα μεσάνυχτα και βάλε. Κατά συνέπεια, αν ήθελε, μπορούσε να τις παρακολουθήσει, όπως και την ψηφοφορία, η οποία ολοκληρώθηκε στις 2 το πρωί… Αν και ως πρωταθλητής της υγιεινής ζωής, το πιθανότερο είναι να έπεσε νωρίς για ύπνο, προκειμένου να ξυπνήσει το πρωί για το τζόκινγκ του.

Keywords
Τυχαία Θέματα