Ο "Μέγας Αλέξανδρος" του ΚΘΒΕ έρχεται στην Αθήνα

Η πολυπρόσωπη και εντυπωσιακή μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Alexander the Great. Rock opera», σε μουσική του Κωνσταντίνου Αθυρίδη, ο οποίος συνυπογράφει και τη σκηνοθεσία με τον Γιάννη Βούρο, και λιμπρέτο της Alexandra Charanis, που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και σημείωσε τεράστια επιτυχία στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε,

επισκέπτεται την Αθήνα.

Η δίωρη παράσταση, που έφερε ένα καινούργιο είδος στις σκηνές του Κρατικού Θεάτρου, αλλά και το φρέσκο πρόσωπο του ΚΘΒΕ στο καλλιτεχνικό προσκήνιο, θα παρουσιαστεί στην αγγλική γλώσσα με υπέρτιτλους, για τρεις μόνο παραστάσεις, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 27 και 28 Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου, στις 8 το βράδυ.

Πλαισιωμένος από δεκαμελή ορχήστρα και μία ομάδα τριάντα ηθοποιών, χορευτών και τραγουδιστών, ο Δημήτρης Τικτόπουλος αναλαμβάνει τον ρόλο του μεγάλου στρατηγού, που σε ηλικία μόλις 33 ετών, κατάφερε να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Η ιστορία αρχίζει στη Σαμοθράκη, έναν χρόνο πριν τη γέννηση του Αλέξανδρου, όπου - κατά τη διάρκεια των Βακχικών Μυστηρίων - συναντήθηκαν για πρώτη φορά η μητέρα του, Ολυμπιάς, και ο βασιλιάς της Μακεδονίας, Φίλιππος, και ολοκληρώνεται με τον θάνατό του στη Βαβυλώνα, 33 χρόνια αργότερα.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη»: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη - Αθήνα, τηλ.: 210 7282000.Τιμές εισιτηρίων: διακεκριμένη ζώνη: 50 ευρώ, Α΄ ζώνη: 30 ευρώ, Β΄ και Γ΄ ζώνη: 20 ευρώ, μειωμένο (φοιτητές - νέοι - άνεργοι - ΑΜΕΑ - πολύτεκνοι - άτομα άνω των 65 ετών): 15 ευρώ. Προπώληση: ταμεία Μεγάρου, εκδοτήρια Μεγάρου: Ομήρου 8 - Αθήνα, τηλεφωνικά: 210 7282333, ομαδικές πωλήσεις: 210 7282367, ηλεκτρονικά: megaron.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κώστας Γαβράς: Η Ευρώπη δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει τον Τσίπρα να επιτύχει

Ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Μελέτη για το σπίτι της Κάλλας στη Μεσσηνία

Ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη Φιλοσοφική Ακαδημία

Γνωστός τραγουδιστής πέθανε μέσα σε πλοίο της γραμμής

Μια θεατρική παράσταση για παιδιά από 1 έτους

Κατεδαφίζεται το σπίτι του Μενέλαου Λουντέμη στην Πέλλα

Keywords
Τυχαία Θέματα