Ο Ματτέο Ρέντσι μετά την Μέρκελ στον χορό των ερωτευμένων

Η ΓΙΟΡΤΗ των ερωτευμένων. ΓΙΟΡΤΗ του ΄΄Αγίου Βαλεντίνου΄΄.

ΓΙΟΡΤΗ, κυρίως των Καθολικών ή τελικά των ΄΄Καθολικώς ερωτευμένων΄΄ θα μείνει όπως η 14η Φεβρουαρίου 2014, ιστορική για την Ιταλία.

Και ο 39 χρόνος Ματτέο Ρέντσι μέχρι την Παρασκευή Δήμαρχος Φλωρεντίας και Γενικός Γραμματέας του Partido Democratico (Δημοκρατικό Κόμμα της Κεντροαριστεράς) αυριανός Πρωθυπουργός,της Ιταλίας έζησε μια εξαιρετική, μοναδική ημέρα.

*

Όρισε τον αντικαταστάτη του Αντιδήμαρχο στην θέση του Δημάρχου Φλωρεντίας.

* Ευχαρίστησε τους κατοίκους της πόλης.

* Και έδωσε το σύνθημα της έναρξης μιας ιστορικής γιορτής στο Δημοτικό Μέγαρο, που ήταν στολισμένο με χιλιάδες, τριαντάφυλλα και λουλούδια που συμβόλιζαν την άνοιξη, την χαρά. Και πάνω από όλα τον έρωτα την αγάπη την πίστη!

* Μαζί με την μουσική και τον ρομαντισμό ο Ματτέο Ρέντσι έδινε το πρόσταγμα του χορού στην πλατεία.

* Επίσημοι καλεσμένοι εξακόσια (600) ζευγάρια που γιόρταζαν την ημέρα εκείνη πενήντα (50) χρόνια γάμου και συμβίωσης.

* Ένα καλογραμμένο σενάριο από μια ομάδα είκοσι συνεργατών του φιλόδοξου πολιτικού που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο και κατέληγε στο φινάλε: ΄΄με την στέψη του άρχοντα της Φλωρεντίας΄΄ πρώτα στο Παλάτσο Βέκκιο και σε λίγα 24ωρα στο ΄΄Παλάτσο Μαντάμα΄΄ της Ρώμης, έδρα του Ιταλικού Κοινοβουλίου!

* Ο Ματτέο Ρέντσι θα είναι ο τρίτος κατά σειρά Πρωθυπουργός που δεν έχει εκλεγεί από τον λαό με (εκλογές) αλλά με συνοπτικές διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα, όχι όμως από την κοινή γνώμη, η οποία αντέδρασε σε ποσοστό 65% για τον τρόπο που κερδίζει το ανώτατο αξίωμα μετά του Προέδρου της Δημοκρατίας!

* Καταδίκασε, δηλαδή, το γεγονός ότι ΄΄εκπαραθύρωσε΄΄ τον σύντροφο του Πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα με απόφαση 136 μελών (όχι Βουλευτών) από τα 154 της Πολιτικής Γραμματείας που ο ίδιος είχε πριν από δύο μήνες κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές και καταλάμβανε την θέση του Γενικού Γραμματέα του Κόμματος.

ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ

Ως άριστος μαθητής, αφού θήτευσε στην Χριστιανοδημοκρατική Νεολαία της Φλωρεντίας, πέρασε στην αυλή του Ρομάνο Πρόντι, για να φθάσει στην ηγεσία των Κεντροαριστερών – Σοσιαλιστών του σημερινού PD (Partido Democratico).

* Χωρίς να ξεχνά τις διεθνείς του γνώσεις, ο Ματτέο Ρέντσι, με επίσης άριστη γνώση των Ευρωπαϊκών Θεμάτων και δη της ΕΕ, αποφάσισε να ΄΄καθησυχάσει΄΄ και να υποβάλει τα ΄΄ διαπιστευτήρια του ΄΄ με το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό.

* Μόλις μια εβδομάδα από την αναγόρευση του σε Γενικό Γραμματέα πέρασε την πύλη του Βρανδεμβούργου, φθάνοντας στην αυλή της Άνγκελα Μέρκελ.

* Οι κακές γλώσσες είπαν τότε ότι ο ‘’Σοσιαλδημοκράτης Ρέντσι πήγε στο Βερολίνο για να ηρεμήσει την Καγκελάριο, από τα πυρά που δεχότανε καθημερινά από τον ΄΄ δεξιό εχθρό της Σίλβιο Μπερλουσκόνι΄΄.

* ‘’ΝΑΙ΄΄ στο ευρώ

* ΄΄ΝΑΙ΄΄ στην Ευρωζώνη

* ΄΄ΝΑΙ΄΄ στην ΕΕ

* ΄΄ΝΑΙ΄’ στην αλληλεγγύη των λαών

Ο Ματτέο Ρέντσι, αποδείχθηκε πιο Ευρωπαίος από όσο είχαν υπολογίσει κάποιοι, θεωρώντας τον, τον ΄΄Μικρό Ήρωα΄΄ που μπόρεσε να φθάσει ακόμα και στην ανατροπή συντρόφου του, στο ίδιο κόμμα, χωρίς να υπολογίσει τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

* Από την οικονομική κρίση των λαών, κυρίως της Μεσογείου.

* Από το μεγάλο ποσοστό ανεργίας.

* Από τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που κληρονομεί από τον Λέττα

* Από τις συμμαχίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές.

* Από το εξάμηνο της Ευρωπαϊκής προεδρίας που θα κληρονομήσει από την Ελλάδα τον Ιούλιο.

* Από τις μεταρρυθμίσεις και τις εκκρεμότητες που υποσχέθηκε ότι θα ταχτοποιήσει σε 100 ημέρες.

* Από τους συγκυβερνώντες σήμερα, Νέο Κέντρο-Δεξιό Κόμμα, Χριστιανοδημοκράτες και τους γερουσιαστές της πρώην ομάδας Μάριο Μόντι, που μόνο μαζί τους μπορεί να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης (συνολικά 50 γερουσιαστές που κρίνουν και την πλειοψηφία).

* Από το εσωτερικό Κουμμουνιστικό Κόμμα (Ventola), τους οπαδούς του Λέττα, του Μπερσάνι, μέσα στο κόμμα.

* ΚΑΙ φυσικά την πλειοψηφική αντιπολίτευση Μπερλουσκόνι – Γκρίλλο και Λέγκα του Βορρά!

ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Ο Λέττα και η κυβέρνηση του είχαν δημιουργήσει άριστες σχέσεις και συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά και την Ελληνική κυβέρνηση.

Κοινή σχεδιασμοί για την Ευρωπαϊκή πολιτική.

Στη μεταναστευτική πολιτική, την ανεργία των νέων, την ασφάλεια και άμυνα της θάλασσας, την ανάπτυξη και την επιτάχυνση και λύση του τραπεζικού ευρωπαϊκού συστήματος.

* Από τη πλευρά του Έλληνα Πρωθυπουργού, οι συνεργασίες, οι σχέσεις με τον Ιταλό ομόλογο του, και οι προθέσεις, ασφαλώς θα έχουν συνέχεια του καλού κλίματος που προϋπήρξε με τον Ενρίκο Λέττα.

Και μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά την ορκωμοσία του Ματτέο Ρέντσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα