Ο Μανιάτης "έραψε" διαγωνισμό στα μέτρα εκλεκτού του

Σε εποχές που ρουσφέτια και τακτοποιήσεις «ημετέρων» χαρακτήριζαν την καθημερινότητα των υπουργικών γραφείων φαίνεται ότι ζουν ακόμη ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, με αποτέλεσμα να αμαυρώνουν την εικόνα της κυβέρνησης.

Παράδειγμα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος, όπως φαίνεται στα επίσημα έγγραφα, ακύρωσε τη διαδικασία πρόσληψης συμβούλων για τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες,

προκειμένου να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμός και να είναι «κομμένος και ραμμένος» στα προσόντα συνεργάτη του.

Ειδικότερα, στις 10 Σεπτεμβρίου δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την κάλυψη δύο θέσεων εθνικού εκπροσώπου για θέματα περιβάλλοντος και μίας θέσης εθνικού εκπροσώπου για θέματα ενέργειας στην εν λόγω αντιπροσωπία.

Οπως ψιθυρίζεται στους διαδρόμους της Βουλής, ο ένας εκ των δύο υποψηφίων για θέματα περιβάλλοντος είχε ήδη προεπιλεγεί από τον υπουργό, καθώς ήταν σύμβουλος -μετακλητός υπάλληλος- στο γραφείο του, προερχόμενος από τη ΜΟΔ που εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, χωρίς γνώση ξένης γλώσσας (με αναγνωρισμένους τίτλους). Η πρώτη προκήρυξη/πρόσκληση δημοσιεύθηκε κάνοντας αναφορά στα απαιτούμενα προσόντα, που ήταν ένα πτυχίο ανώτατης σχολής, τριετής εμπειρία στη διαχείριση συναφών ευρωπαϊκών θεμάτων και άριστη γνώση της αγγλικής, που να αποδεικνύεται από αναγνωρισμένους τίτλους.

Ο εκλεκτός του όμως δεν τα διέθετε. Ετσι, αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» διορθωμένη προκήρυξη, ως ορθή επανάληψη, με την υπογραφή του και με τα προσόντα να αναφέρονται σε διετή εμπειρία αντί τριετούς και σε άριστη γνώση της αγγλικής, χωρίς τίτλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα